Rasim Ozan Kütahyalı polis tarafından mahkemeye götürüldü

Boşnaklara hakaret içeren sözler sarf ettiği için yargılandığı davada hakkında bulunan yakalama kararına rağmen duruşmalara katılmayan gazeteci Rasim Ozan Kütahyalı, bu kez polis tarafından mahkemeye götürüldü.

KÜTAHYALI POLİS TARAFINDAN MAHKEMEYE GÖTÜRÜLDÜ

Boşnaklara hakaret içeren sözler sarf ettiği için yargılandığı davada hakkında bulunan yakalama kararına rağmen duruşmalara katılmayan gazeteci Rasim Ozan Kütahyalı, bu kez polis tarafından mahkemeye götürüldü.

AİLE DURUMUM ZORA DÜŞTÜ

Beyaz TV’de yayınlanan Beyaz Futbol isimli programda Boşnaklara hakaret ettiği gerekçesiyle yargılanan Rasim Ozan Kütahyalı, polis tarafından mahkemeye götürüldü. Kütahyalı, savunmasında “20 aydır ekrandan uzağım, dolayısıyla çok ciddi bir sosyal ceza yaptırımı çekmiş durumdayım, tüm gelirimi kaybettim, aile durumum zora düştü, çok üzüldüm” dedi.

PROGRAMDA BANA ŞAKA YAPILMIŞTI

OdaTV‘de yer alan habere göre, Kütahyalı mahkemedeki savunmasında şu şekilde konuştu: “Programda bana bir şaka yapılmıştı, Ahmet Çakar ‘ben bir çıkayım Rasim’i kusturayım’ dedi. Ben de o sırada dışarıdaydım, etrafıma bir sürü arkadaşım toplandı. O sırada ekşi sözlükte böyle bir şey duymuşlar, onu bana söylediler, sonradan ekranda bunu söyledim, hiçbir kastım yoktu, ondan sonra da özür diledim, kamuoyuna çok detaylı bir özür açıklaması yaptım." Savunmasına ekrandan 20 aydır uzak olduğunu belirterek devam eden Kütahyalı “Dolayısıyla çok ciddi bir sosyal ceza yaptırımı çekmiş durumdayım, tüm gelirimi kaybettim, aile durumum zora düştü, çok üzüldüm” dedi.

‘EN ÇOK GİTTİĞİM ŞEHİR SARAYBOSNA’DIR’

Bosna’ya ve Boşnaklara karşı özel sempatisi olduğunu açıklayan Rasim Ozan “Hayatımda en çok gittiğim şehir Saraybosna’dır, Bosna tarihinin ve Aliya İzzetbegoviç’in hayatını gün gün bilen bir insanım. Bu olaydan sonra kendime çok kızdığım için özellikle Boşnak vatandaşlarımızın yaşadığı Bayramyeri Mahallesine gittim, orada bana hiçbir tepki olmadığını gördüm. Bilakis Boşnak kardeşlerimizin sevgisi ile karşılaştım.” diye konuştu.

BERAATINI İSTEDİ

Beraatını isteyen Kütahyalı, “Mahkemenin hakkımda mahkumiyet hükmü kurması halinde hükmün açıklanmasının geri bırakılmasını kabul etmiyorum, bu benim için bir onur meselesidir” dedi.

Ulusal haberler için tıklayın

30 Tem 2019 - 15:11 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Fikir Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Fikir Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Fikir Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.