İzmitli Peri Çağla Nur Uzundurukan dünya tarihine adını yazdırdı

İzmit Belediyespor Kadın Basketbol Takımı’nın genç oyuncusu Çağla Nur Uzundurukan, FIBA Avrupa Kupalarında forma giyen ilk işitme engelli sporcu olarak dünya tarihine geçti

İzmitli Peri Çağla Nur Uzundurukan dünya tarihine adını yazdırdı
Haber albümü için resme tıklayın

ÇAĞLA NUR UZUNDURUKAN 

İzmit Belediyespor’un Macaristan temsilcisi DVTK Miskolc’u 85-68 yenerek Euroleague Women’da gruplara kaldığı maçta takımının formasını terleten ‘İzmitli Peri’ Çağla Nur Uzundurukan, Avrupa kupalarında oynayan ilk işitme engelli sporcu olarak dünya tarihine geçti. Daha önce İzmit Belediyespor ile Kadınlar Basketbol Süper Ligi’nde parkeye çıkarak lig tarihinde bir ilke imza atan Uzundurukan aynı başarıyı Avrupa kupalarında da gösterdi.

'BİR İLKİ GERÇEKLEŞTİRDİĞİM İÇİN ÇOK MUTLUYUM'

Çağla Nur Uzundurukan, İzmit Belediyespor’un Euroleague Women gruplarında oynayacağı maçlarda forma giymesi halinde, Euroleague’de oynayan ilk işitme engelli sporcu olarak bir başka ilke daha imza atacak. Uzundurukan, “Sadece Türkiye’de değil dünyada bir ilki gerçekleştirdiğim için çok mutluyum. Takımımla birlikte Euroleague Woman’da mücadele edeceğim için ayrıca mutluyum. Ben bir rol modeli olmaktan veya başkalarına ilham vermekten dolayı çok heyecanlıyım. Ligde ve Avrupa yolunda bizi destekleyen herkese teşekkür ediyorum.” açıklamasını yaptı.

29 Eki 2020 - 12:27 - Spor


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Fikir Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Fikir Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Fikir Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.