Yoğun Bakım Koordinatöründen uyarı!

Dicle Üniversitesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi ve Covid-19 Yoğun Bakım Koordinatörü Prof. Dr. Recep Tekin, kış aylarında virüsün taşınmasının daha kolay olduğunu belirtti.

Yoğun Bakım Koordinatöründen uyarı!
Haber albümü için resme tıklayın

ÖLÜM RİSKİ YÜZDE 30

Eylül ayının gelmesiyle birlikte tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de koronavirüs vaka sayılarında artış yaşanıyor. Koronavirüs ve gribi aynı anda geçiren hastaların ölüm riskinin yüzde 30'lara kadar arttığını ifade eden uzmanlar koronavirüsün havada 1-2 dakika asılı kalabildiğini ve kış aylarında taşınmasının daha kolay olduğu uyarısında bulundu

RÜZGARLI HAVA RİSKİ ARTTIRIYOR

Rüzgarlı havalarda uygulamamız gereken sosyal mesafeye dikkat çeken yoğun Bakım Koordinatörü Prof. Dr. Recep Tekin, "Bizim için 1,5 metrelik mesafe ve maskeniz varsa salgın için yeterli koruyucu önlemi sağlamaktadır. Maske yoksa bu mesafeyi biraz daha uzatmak gerecektir" dedi. Tekin, "Eğer biri öksürüyorsa, hapşırıyorsa ve siz yakın bir sürede yanından geçiyorsanız çok zor bir ihtimal olmakla birlikte, eğer hava rüzgarlıysa size bulaşma ihtimali olabilir. Bunların önüne geçebilmek için mesafemizi 2 metreye, 3 metreye kadar çıkarabiliriz. Buna dikkat etmekte fayda olacaktır. Kış aylarında virüsün taşınması daha kolay olabilir" uyarısında bulundu.

03 Eki 2020 - 12:21 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Fikir Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Fikir Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Fikir Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.