Ormanya’nın özel konukları

Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği organizasyonla Ormanya’yı gezen görme engelli 16 çocuk, birçok hayvanı doyasıya sevdi

Ormanya’nın özel konukları
Ormanya’nın özel konukları
Haber albümü için resme tıklayın

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Şube Müdürlüğü, görme engelli çocuklara sesli betimleme tercümanı desteğiyle Ormanya Doğal Yaşam Parkı gezisi düzenledi. Görme engelli 16 çocuğun katıldığı etkinlikte keçiler, atlar, tavşanlar, zebralar ve civcivlerin seslerini, şeklini ve diğer özelliklerini tanıyan çocuklar muhteşem bir deneyim kazanma fırsatı buldu.

SESLİ BETİMLEME TERCÜMANINI ÇOK SEVDİLER

Görme engelli çocukların Ormanya’da bulunan hayvanlara dokunarak hissetmesini sağlayan Büyükşehir, geziye sesli betimleme tercümanını da getirerek çocukların gözü olmayı başardı. Etkinlik için Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Şube Müdürlüğü tarafından sağlanan sesli betimleme tercümanı, görme engelli çocuklara bulundukları ortamın özelliklerini, ağaçların dokusundan, hayvanların gözüne kulağına kadar her türlü özelliklerini onların anlayacağı etkili bir anlatımla izah etti.

MİNİK ELLER KEÇİLERİ SAĞDI

Çocuklar kendileri için hazırlanan tabureye oturdu, sesli betimleme tercümanı anlattı, tarif etti, minik parmaklarıyla keçileri sağdılar, oğlakları kucağına alıp sevdiler, keçilerle fotoğraf çektirdiler. Ormanya’daki işaret ve tabelaları tercüman yardımıyla okuyarak yön buldular. Etkinliğin sonunda görme engelli çocuklardan biri eline aldığı sazıyla kulakların pasını silerken arkadaşları da ona eşlik etti. Son olarak aileleri ve öğretmenleri ile birlikte toplu fotoğraf çektiren minik öğrenciler, kendileri için hazırlanan hediyeleri alarak birbirleriyle vedalaştı.

02 Nis 2019 - 14:08 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Fikir Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Fikir Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Fikir Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.