Nazım Özgün Erbulan
AK Parti Kocaeli Milletvekili ve eski Başbakan Yardımcısı Fikri Işık il genelinde yapmış olduğu ziyaretleri sürdürüyor. Işık, bugün Cumartesi Pazarı esnafı ile bir araya geldi. Ziyarete AK Parti İzmit İlçe Başkan Vekili Rifat Aktaş, İzmit Gençlik Kolları Başkanı Aykut Çağlayan, Pazarcılar Odası Başkanı Ahmet Serim, Pazarcılar Odası Başkan Yardımcısı Serkan Boztürk, Genç İzmitliler Platform Başkanı Samet Şengöz ve AK Parti İzmit İlçe Teşkilatı katılım gösterdi.
‘TABİ Kİ ŞİKAYETLER OLACAK’
Işık, Pazar tezgahlarına uğrayıp hem ‘hayırlı satışlar’ dileğinde bulundu hem de ikramları kabul etti. Esnaf ve vatandaşlar tarafından ilgiyle karşılanan Işık’a bir diğer yandan esnaf şikayetlerde bulundu.
Pazar ziyaretinde esnafın bir kesimi, hem Cumartesi hem de Perşembe günleri kurulan pazar ile ilgili şikayetlerini dile getirdi. Kocaelili esnaftan çok il dışından gelen pazarcıların olduğu ayrıca gelenlerin pazarcılık belgelerinin olmadığını belirten Cumartesi Pazarı esnafının şikayeti üzerine Işık, Pazarcılar Odası Başkanı Ahmet Serim’i yanına çağırarak hem bilgi aldı hem de not aldırdı. Şikayet ile ilgili Işık,”Yeni kurulan bir yapı; tabi ki şikayetler olacak. Bunları en aza indirmek için elimizden geleni yapacağız” dedi.
‘SUS’
Bir diğer yandan Pazar içi ziyaretlerini sürdüren Işık’a esnaf, yeni açılan pazar ile ilgili eleştirilerde bulundu. Pazarcılar Odası Başkan Yardımcısı Serkan Boztürk’ün esnafa ‘sus’ demesiyle ortam gerildi. Çevredekiler Oda Başkan Yardımcısı’na tepki gösterdi.
‘EMEĞİ GEÇEN HERKESE TEŞEKKÜR EDİYORUM’
Işık ziyaret sonrasında yaptığı açıklamada,” Pazar alanımız esnafımıza ve vatandaşlarımıza hayırlı olsun. Belediye başkanımıza ve çalışma arkadaşlarına bu çok ama çok önemli hizmet için teşekkür ediyorum. Şehrimiz için önemli bir tesis kazandırılmış oldu. Pazarcılarımızın da memnuniyetlerini ifade etmeleri; en azından yazın sıcaktan, kışın kardan soğuktan kurtaran böyle güzel bir eserin Kocaeli’de olması gerçekten çok önemli. Dolayısıyla bundan dolayı öncelikle emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” açıklamasında bulundu.
‘YÜZ YILLIK ALIŞKANLIK DEĞİŞTİ’
Şikayetler ile ilgili Işık,” Elbette, Kocaeli’de belki yüz yıllık alışkanlığı değiştiren bir hizmet. Bundan dolayı başlangıçta bazı ufak tefek sorunların yaşanması gayet normaldir. Bu sorunların da çözümü için gerek bize iletilen konuları, gerekse idareye iletilen konuları arkadaşlarımızla istişare edeceğiz ve çözümü için gereken çalışmaların yapılmasını sağlayacağız. Ama gördüğümüz kadarıyla hem halkımızda hem de pazarcılarımızda büyük bir memnuniyet var. Biz de halkımıza hayırlı alışverişler, buradaki esnafımıza da bol, bereketli kazançlar diliyoruz” dedi.
Yorum yazarak Kocaeli Fikir Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Fikir Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Fikir Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.
Şimdi oturum açın, her yorumda isim ve e.posta yazma zahmetinden kurtulun. Oturum açmak için bir hesabınız yoksa, oluşturmak için buraya tıklayın.
Yorum yazarak Kocaeli Fikir Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Fikir Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Fikir Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.