50 bin fidan damla damla hayat bulacak

Büyükşehir Belediyesi kurak dönemlerde fidanların hayatta kalabilmeleri için damlama sulama sistemi kuracak.

50 bin fidan damla damla hayat bulacak
Haber albümü için resme tıklayın

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, bu ağaçların yeşil kalması ve sağlıklı bir şekilde büyümeleri için de gereken tedbirleri alıyor. Kocaeli kent genelindeki atıl alanları düzenleyerek ağaçlandıran Büyükşehir Belediyesi, bu alanları kente kazandırıyor. Bu kapsamda dikilen fidanların sağlıklı bir şekilde büyümesi için ağaçların dibine damlama ve sulama sistemleri kuruluyor.

50 BİN AĞACA SU

Büyükşehir Belediyesi, kentte oluşturulan 50 bin ağaçlık alana fidanların su ihtiyacını karşılamak üzere 500 bin metrekare damlama sulama, 50 bin metrekare alanda da otomatik sulama sistemi kuracak. Sistemin kurulacağı alana yaklaşık 150 bin metre boru döşenecek. Damlama sulama sistemi Sepetçi, Yuvacık Barajı, KOÜ yerleşkesi gibi yeni ağaçlandırma alanlarına kurulacak. Çalışma Park Bahçeler ve Yeşil Alanlar Daire Başkanlığı tarafından yürütülecek.

DÖRT FİRMA TEKLİF VERDİ

Otomatik ve damlama sulama sistemin kurulaması için ihale düzenlendi. İhaleye dört firma teklif verdi. En düşük teklifi 1 milyon 272 bin TL ile Tarfer Makine verirken en yüksek teklif 1 milyon 697 bin TL ile Bilba İnşaat’tan geldi. İşi yüklenecek firma yer tesliminde itibaren 120 gün içinde sistemi kurarak fidanlara su verilmesini sağlayacak.

27 Nis 2018 - 11:52 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Fikir Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Fikir Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Fikir Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.