Atatürkçü Düşünce Derneği Kocaeli Şubesi, yaptığı açıklama ile Kocaeli'de yapılan ekmek zammına tepki gösterdi. Şube Başkanı Bingöl’ün açıklamasında şu ifadeler yer aldı: “Atatürkçü Düşünce Derneği Kocaeli Şubesi olarak kentimizde yaşanan gelişmeleri çok büyük bir dikkat ve titizlikle takip etmekteyiz. Dolar, faiz ve benzindeki anormal artışlara ülke olarak alıştırılmış durumdayız. Öyle ki artık “-benim dolarım yok, -benim arabam yok, -artıştan banane” mantığının temel yaşam felsefesi haline getirildiği bir topluma doğru eviriliyor konumdayız. Ancak hepimizin ortak ve temel gıdası olan ekmek için de aynı zihniyet toplumumuza yerleştirilmeye çalışılıyor. Fırıncılar odasının ekmeğe yaptığı sinsi ve hukuksuz zammı vatandaşın aklı ile dalga geçerek saklamaya çalışıyor. Asıl vahim olanı ise kentimizdeki siyasi partiler, sivil toplum örgütleri ve yetkililerin sessizliğidir.
FIRINCILAR ODASI ZAM YAPMIŞTIR!
Bakanlığın: “ Odalar zam yapma yetkisine sahip değiller “, “ Yılsonuna kadar ekmeğe zam gelmeyecek ” açıklamalarına rağmen Fırıncılar Odası hukuksuz bir şekilde garibanın ekmeğindeki gramlara göz dikerek müdahale etmiştir. 250gr ekmeği 210gr’a düşüren Fırıncılar Odası ekmeği hala 1,25TL ye satmaktadır. Yani Fırıncılar Odası hukuksuz olarak sinsice ekmeğe yaklaşık olarak 25Krş. Zam yapmıştır. Kavram kargaşası yaşayan ve halkın aklı ile dalga geçen Fırıncılar Odası başkanı, önce zaman yapılmadığını daha sonra da ekmeğe yapılan zamdan vatandaşın memnun olduğunu belirtmektedir.
FIRINCILAR ODASI’NI UYARIYORUZ!
Şubemizce yapılan araştırmalarda, marketler ve market çalışanları onurlu insanların askıda ekmek almaktan çekindiğini ve kendi alın terleri ile kazandıkları paradan ekmek almak istediklerini belirtmektedir. Askıda olan market ve fırın ekmekleri, vatandaşlar tarafından alınmaya çekinildiği için askı ekmekler işletme dışına sokak ortasına asılır hale gelmiştir. Yapılan keyfi ve sinsi zammı geri çekin. Aksi taktirde: Askıda ekmeğe muhtaç edilen vatandaşın yapılan zamlardan memnun olmadığını ADD Kocaeli Şubesi olarak; mahalle mahalle, sokak sokak gezerek vatandaş ile omuz omuza ispatlarız! Türkiye’nin en pahalı ekmeğini tüketen kentimizde hala belediyeler tarafından tek bir “Halk ekmek” fabrikası açılmamıştır. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ise gerek siyasi ve ideolojik bağ kurduğu fırıncılar odasını hoş tutmak adına gerekse iktidara geldiği dönemden bu yana “yoksullaştır - muhtaç et - yardım et” mantığı ile yaptığı siyasi strateji gereği Halk Ekmek fırınlarının yanından bile geçmez bir tavır takınmıştır.
KOCAELİ FIRINCILAR ODASI’NA BİR KEZ DAHA AÇIK ÇAĞRIMIZ VAR!
Atatürkçü Düşünce Derneği Kocaeli Şubesi olarak önceki çağrımızı tekrarlıyoruz. Fırıncılar Odası sadece İzmit’te fırın sahibi olan tüm esnafların mal varlığını belgeli olarak ortaya koysun. Bakalım hangi fırıncı ne kadar zor durumdaymış ve ekmek gerçekten kurtarmıyor muymuş hep birlikte görelim! Ekmeğe gelen sinsi zam sonrası kamu eliyle vatandaşa satılacak ucuz ve kaliteli ekmeğin önemi bir kez daha ortaya çıkmıştır. Atatürkçü düşünce sistemi toplumun bütün sorunlarını çözmeyi kendisine görev kabul eder, Atatürk ilke ve devrimleri doğrultusunda çözümler üretir. Bu ilke ve devrimler doğrultusunda çözümler üreterek vatandaşımıza yapılan haksız ve hukuksuz uygulamaların karşında olacağımızın bilinmesini isteriz. ADD Kocaeli Şubesi, ekmeğe yapılan sinsi ve hukuksuz zammın takipçisi olacaktır.
Yorum yazarak Kocaeli Fikir Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Fikir Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Fikir Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.
Şimdi oturum açın, her yorumda isim ve e.posta yazma zahmetinden kurtulun. Oturum açmak için bir hesabınız yoksa, oluşturmak için buraya tıklayın.
Yorum yazarak Kocaeli Fikir Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Fikir Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Fikir Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.