KOÜ’nün büyük başarısı

Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nin beyin cerrahi ana bilim dalı doktorları, büyük bir başarıya imza attı

Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nin beyin cerrahi ana bilim dalı doktorları, yine bir ilke imza attı. 2 yıl önce 13 yaşında iken trafik kazası geçiren M.M., belindeki kırıklar nedeniyle geçirdiği ameliyatla beline platin takıldı. Ancak ameliyatın ardından belinde kamburluk gelişen talihsiz çocuğun platini çıkarılmasına rağmen hastalığı ilerlemeye devam etti. Bir buçuk yıldır sırt üstü yatamayan çocuğun imdadına ise KOÜ’lü doktorlar yetişti.

TABURCU EDİLDİ 

Kocaeli Üniversitesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Omurilik ve Omurga ekibi tarafından gerçekleştirilen ameliyat neticesinde, yüzde seksen oranında M.M.’nin kamburluk sorunu giderildi. Operasyonu gerçekleştiren ekibin başında yer alan Prof. Dr. Konuralp İlbay, gerçekleştirilen başarılı operasyonda hastanın omurgalarına 14 vida ve 2 çubuk takılarak, omurgalardaki kamburluğun yaklaşık yüzde seksen oranında düzeltildiğini belirtti. M.M., ameliyat sonrası sürecin de sorunsuz geçmesi nedeniyle taburcu edildi.

22 Oca 2018 - 12:58 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Fikir Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Fikir Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Fikir Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.