Erdoğan'ı eleştirdi on iki yıl hapis cezası aldı!

Karamürsel'de bir tersanede çalışan Muhterem Çıtanak'a sosyal medya paylaşımları nedeniyle "Cumhurbaşkanına hakaret" suçunu işlediği iddiasıyla dava açıldı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'A HAKARET  

Karamürsel'de  bir tersanede çalışırken sosyal medya paylaşımları nedeniyle işine son verilen ve polis tarafından evi basılan iki çocuk babası Muhterem Çıtanak’a bir yıl sonra dava açıldı. Cumhuriyet’ten Zehra Özdilek’in haberine göre, Karamürsel Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede Tayyip Erdoğan müşteki olarak yer aldı. Çıtanak’ın 25 Ağustos 2019’da yaptığı “İstanbul’da sel oldu beyefendi tatilde diyecek son kişisin @RTErdogan. Ülkende beklenen darbe oldu, Sen Marmaris’te tatildeydin. Darbeyi de SGK emeklisi milyoner eniştenden öğrenmiştin, @ekrem_imamoglu Sizin 25 yılda yapamadıklarınızı yapıyor an itibariyle” paylaşımları suç sayıldı.

‘SUÇ OLDUĞUNU BİLMİYORDUM’

Çıtanak iddianamede yer alan ifadesinde, “Twitter’da çok sayıda paylaşımda darbe esnasında Cumhurbaşkanı’nın Marmaris’te tatilde olduğunu defalarca yazdıkları için ben de bu konuyla İmamoğlu konusunun birbiriyle benzer mahiyette olduğuna vurgu yapmak için bu paylaşımı yaptım. Suç olduğunu bilmiyordum” ifadelerini kullandı.

26 Eki 2020 - 09:44 - Asayiş


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Fikir Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Fikir Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Fikir Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.