Kocaeli Modern Kongre Merkezi yapım çalışmaları start aldı

Sekapark’taki eski fabrika alanında projelendirilen kongre merkezinin yapım çalışmaları başladı.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, kente tam donanımlı bir kongre merkezi kazandırıyor. Sekapark’taki eski fabrika alanında projesi yapılan kongre merkezinin yapım çalışmaları başlatıldı. Alandaki fabrika yapısı proje kapsamında yeniden düzenlenerek kongre merkezi haline getirilecek.   Fabrika yapılarının da kullanılacağı projede ilk bloktaki duvar kırma işlemi devam ediyor.

TAM DONANIMLI

36 dönüm alan üzerinde planlanan kongre merkezi üç bloktan oluşacak. A ve B bloğun taban alanı 7 bin 500 metrekare, toplam inşaat alanı 11 bin 700 metrekare olacak. Büyük kongre salonu bu bloklarda yer alacak. C bloğun ise taban alanı 2 bin 700 metrekare olurken inşaat alanı 4 bin metrekare toplam alanı bulacak.

HERŞEY DÜŞÜNÜLMÜŞ

Projede bin 300 kişilik ana kongre merkezi, fuaye ve sergi salonları, 4 adet 120 kişilik çok amaçlı salon, 4 adet 40 kişilik salon, 60 kişilik senato salonu ve idari ofisler, 2 adet 460 kişilik nikah salonu, farklı ölçeklerde toplantı odaları atölyeler ve yeme içme birimleri bulunacak.

SEKAPARK BİR BÜTÜN OLACAK

Mannesman fabrikasının kamusal bir kültür alanına dönüşmesi projesiyle Sekapark bir bütün haline gelecek ve daha büyük bir kamusal alan elde edilecek. Bugün büyük ölçüde açık alan faaliyetleri barındıran kıyı bandına yeni kongre merkeziyle Sekapark’ın eksik parçası da eklenmiş olarak zengin bir cazibe merkezi ortaya çıkacak. Proje alanına yaya ve taşıtla ulaşım sağlanabilecek. Proje içinde açık otopark alanları ve peyzaj düzenlemeleri de yer alacak.

20 Ara 2017 - 12:38 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Fikir Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Fikir Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Fikir Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.