Kocaeli’nin göletlerine 630 bin sazan yavrusu bırakıldı

Tarım ve Orman Bakanlığının “Su Kaynaklarının Balıklandırılması Projesi” kapsamında Kocaeli’deki su kaynakları için 630 bin pullu sazan yavrusu ayrıldı. 9 ilde toplam 4 milyon yavru balığın su kaynaklarıyla buluşturulduğu proje kapsamında, balıkların doğal popülasyonunun desteklenmesi hedefleniyor.

Kocaeli’nin göletlerine 630 bin sazan yavrusu bırakıldı
Kocaeli’nin göletlerine 630 bin sazan yavrusu bırakıldı
+1
Haber albümü için resme tıklayın

Tarım ve Orman Bakanlığı Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen "Su Kaynaklarının Balıklandırılması Projesi" kapsamında, Bolu İl Tarım ve Orman Müdürlüğüne bağlı Gölköy Su Ürünleri Üretim İstasyonunda yetiştirilen yavru balıkların dağıtımı yapıldı. Yaklaşık iki aylık bakım ve besleme sürecinin ardından dağıtım boyuna ulaşan 450 bin pullu sazan yavrusu, İl Tarım ve Orman Müdürü Zekeriya Ar'ın katılımıyla Seben Taşlıyayla Göleti'ne bırakıldı.

Kocaeli’nin göletlerine 630 bin sazan yavrusu bırakıldı

9 ildeki su kaynaklarına balık takviyesi

Dağıtım programı kapsamında  Kocaeli'deki su kaynaklarına 630 bin, Eskişehir'e 676 bin, Ankara'ya 1 milyon 220 bin, Kırıkkale'ye 465 bin, Düzce'ye 25 bin, Bartın'a 145 bin, Sakarya'ya 35 bin ve Karabük'e 104 bin pullu sazan yavrusu bırakıldı. Bolu'da ise Taşlıyayla Göleti'nin yanı sıra diğer su kaynaklarına 250 bin yavru balık salındı. Böylece toplam 4 milyon pullu sazan yavrusu su kaynaklarıyla buluşturularak istasyonun 2026 yılı üretim hedefi tamamlandı. İstasyonda, proje kapsamında kışlatılmak üzere tutulan yaklaşık 2 milyon yavru balığın bakım ve besleme çalışmaları ise sürüyor.

Kocaeli’nin göletlerine 630 bin sazan yavrusu bırakıldı
Kocaeli’nin göletlerine 630 bin sazan yavrusu bırakıldı

15 Eyl 2026 - 16:11 - Gündem

Muhabir  Iha Ajans


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Fikir Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Fikir Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Fikir Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.