SDKM Kafeteryası ve Çay Bahçesi Antikkapı’ya Geçiyor

Kocaeli’nin kültür ve sanat merkezi SDKM’de bulunan kafeterya ve çay bahçesinin Antikkapı’ya devredilmesi Büyükşehir Meclisi gündemine geliyor; kira bedeli ve devir süresi komisyonda belirlendikten sonra nihai karar ekim ayında verilecek.

Büyütmek için resme tıklayın

İLK ADIM PERŞEMBE GÜNÜ ATILIYOR

Kocaeli’de kültür ve sanat etkinliklerinin odağı olan Süleyman Demirel Kültür Merkezi (SDKM) bünyesindeki kafeterya ve çay bahçesinin işletme hakkı, Büyükşehir Belediyesi iştiraki Antikkapı’ya devredilmeye hazırlanıyor. Konuya ilişkin gündem maddesi bu ay Büyükşehir Belediye Meclisi’ne taşınacak. Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edilecek olan teklifin ekim ayı oturumunda nihai karara bağlanması öngörülüyor.

KİRALAMA ŞARTLARI KOMİSYONDA ŞEKİLLENECEK

Devir sürecine ilişkin detaylar Plan ve Bütçe Komisyonu’ndaki görüşmelerle netlik kazanacak. Alanın aylık kiralama bedelini ve tahsis süresini belirleyecek olan komisyon, hazırlayacağı raporu ekim ayı meclis gündemine sunacak. Teklifin meclisten onay alması durumunda, geçmişte ihale yöntemiyle kiraya verilen kafe ve çay bahçesinin yönetimi resmen Büyükşehir Belediyesi şirketi Antikkapı’ya geçecek.

07 Eyl 2026 - 09:37 - Gündem

Muhabir  Haber Merkezi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Fikir Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Fikir Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Fikir Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.