Körfez’de iş dünyasının tanınan isimlerinden, Körfez Belediyesi Meclis Üyesi ve Kocaeli Müteahhitler Birliği Yönetim Kurulu Üyesi İsmail Akova, Körfez Ticaret Odası Başkanlığı için adaylığını duyurdu. İlçede uzun yıllardır esnaf ve iş insanlarıyla temas halinde olan Akova, seçim sürecinin startını verdi. Kocaeli Gündem’e özel açıklamalarda bulunan Akova, seçilmesi halinde oda yönetiminde esnafı merkeze alan bir anlayış benimseyeceklerini belirtti. Odanın yalnızca resmi işlemler ve aidatlarla anılan bir kurum olmaktan çıkarılması gerektiğini ifade eden Akova, üyelerin sorunlarına doğrudan çözüm üreten bir yapı oluşturacaklarını söyledi.

“KÖRFEZ’İN KAZANCI KÖRFEZ’DE KALACAK”
Körfez’deki ekonomik hareketliliğin ilçedeki esnafa daha fazla yansıması gerektiğini savunan Akova, yerel ticaretin güçlendirilmesini öncelikli hedefleri arasında gösterdi. Akova, ilçede gerçekleştirilecek yatırımlarda yerel işletmelerin daha fazla rol almasını sağlayacaklarını belirterek, alışveriş ve hizmet süreçlerinde Körfez esnafının önceliklendirilmesi gerektiğine dikkat çekti. Akova, bu sayede ilçede oluşan ekonomik değerin yine Körfez’de kalacağını ifade etti.

ODA YÖNETİMİNDE ÜYE ODAKLI DÖNEM MESAJI
Esnafın ekonomik açıdan zor bir süreçten geçtiğini dile getiren Akova, ticaret odalarının üyelerine daha fazla destek sunması gerektiğini söyledi. Odanın bürokratik işlemlerin yürütüldüğü bir kurum olarak görülmesinin önüne geçmek istediklerini belirten Akova, KOSGEB destekleri başta olmak üzere esnafın yararlanabileceği imkanlara erişimin kolaylaştırılacağını kaydetti. Körfez Ticaret Odası’nın 2 bin 580 üyesinin tamamını yönetimin merkezine koyacaklarını ifade eden Akova, destek mekanizmalarının daha şeffaf ve eşit şekilde üyelerin kullanımına sunulacağını belirtti.

GENÇLER VE ESNAF İÇİN ORTAK PROJELER
Akova’nın seçim sürecindeki başlıklarından biri de istihdam ve nitelikli iş gücü oldu. Meslek liseleri ve İŞKUR ile ortak çalışmalar gerçekleştirmeyi planladıklarını belirten Akova, gençlerin meslek sahibi olmasını ve iş hayatına daha kolay dahil edilmesini hedeflediklerini söyledi. İlçedeki işletmelerin yaşadığı nitelikli personel sorununa da dikkat çeken Akova, gençlerin mesleki eğitimle iş dünyasının ihtiyaçlarına uygun şekilde yetiştirilmesiyle hem gençlere hem de esnafa katkı sağlanabileceğini ifade etti.

“POLEMİK DEĞİL, ÇÖZÜM ÜRETECEĞİZ”
Körfez’in farklı kesimlerini bir araya getirecek bir yönetim anlayışıyla hareket edeceklerini belirten Akova, seçim sürecinde tartışmalar yerine hizmet ve projeleri öne çıkaracaklarını söyledi. Akova, Körfez’in sanayi ve lojistik açısından güçlü bir ekonomik yapıya sahip olduğunu ancak ilçenin ticari hayatının temel unsurlarından birinin yerel esnaf olduğunu ifade etti. Esnafın sorunlarını doğrudan gündeme taşıyacaklarını belirten Akova, Körfez Ticaret Odası’nı üyeleriyle daha güçlü bağ kuran, aktif ve çözüm odaklı bir yapıya dönüştürme hedefinde olduklarını kaydetti. Akova’nın adaylık açıklamasıyla birlikte Körfez Ticaret Odası seçim sürecinde hareketliliğin de artması bekleniyor.
Yorum yazarak Kocaeli Fikir Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Fikir Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Fikir Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.
Şimdi oturum açın, her yorumda isim ve e.posta yazma zahmetinden kurtulun. Oturum açmak için bir hesabınız yoksa, oluşturmak için buraya tıklayın.
Yorum yazarak Kocaeli Fikir Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Fikir Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Fikir Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.