Kocaeli’deki FETÖ operasyonunda 9 tutuklama

Kocaeli’de FETÖ/PDY'nin güncel yapılanmasına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında 10 eğitim kurumuna ve 15 şüpheliye yönelik düzenlenen operasyon kapsamında 9 kişi tutukladı

Kocaeli’deki FETÖ operasyonunda 9 tutuklama
Haber albümü için resme tıklayın

Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, FETÖ/PDY silahlı terör örgütünün eylem ve faaliyetlerinin deşifre edilmesi ile engellenmesine yönelik çalışma başlattı. Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından örgütün Kocaeli’deki güncel yapılanmasına yönelik yürütülen teknik ve fiziki takip çalışmaları sonucunda 10 eğitim kurumu ile bu kurumlarda illegal yönetici pozisyonunda bulunduğu değerlendirilen 15 şüpheli tespit edildi. 23 Haziran'da düzenlenen eş zamanlı operasyonda, 2’si FETÖ/PDY firarisi olmak üzere toplam 15 şüpheli gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı’na sevk edilen şüphelilerden 9’u tutuklandı, 6’sı ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

26 Haz 2026 - 20:14 - Asayiş

Muhabir  Iha Ajans


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Fikir Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Fikir Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Fikir Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.