Özel halk otobüsleri yerine belediye araçlarını koyun

Kocaeli vatandaşının gün içerisinde ulaşım için en çok kullandığı özel halk otobüslerinden zaman zaman farklı şikayetler geliyor. Şikayetvar.com üzerinden dile getirilen şikayette sürücülerin yolcu almakta seçici davrandığı söylenirken özel halk otobüsleri yerine belediye otobüslerinin kullanılması isteniyor.

Özel halk otobüsleri yerine belediye araçlarını koyun
Haber albümü için resme tıklayın

 

Gebzede yaşayan engin isimli vatandaş özel halk otobüsleri ile ilgili şikayetini dile getirdi. Vatandaş hasta çocuğu ve eşiyle birlikte hastaneye gitmek için otobüs durağında beklerken 413 numaralı otobüs hattının kullanıcısı bebek arabası olduğu gerekçesiyle yolcuları almadı. Çocuğunun hastaneye yetiştirmesi gereken vatandaş bu konuda şikayette bulundu.

“BİR PROBLEM OLSA BUNUN HESABINI KİM VERECEK”

153’e şikayette bulunan vatandaş otobüsün plakası, hat numarası, saati ve durağı belirtmesine rağmen gerekli bir işlem yapılamadığını belirtti. Belediyeye bu konu hakkında seslenen vatandaş özel halk otobüslerini belediye otobüsleri olarak değiştirilmesi isteğini dile getirdi

Vatandaşın şikayeti aynı şu şekilde:

"Merhabalar; Gebze de yaşayan vatandaş olarak özel halk otobüsleri sürekli beni ve ailemi mağdur etmektedir. Özellikle 413 numaralı hatlar. 04.08. 2024 tarihinde saat 19:31 geçe "34 j 4224" plakalı araç sırf bebek arabası olduğundan dolayı bizi 'Köşklü Çeşme Parkından' almadı ve bu nedenden dolayı çocuğu hastahaneye götürmekle zorluk yaşadım. Çocuk 3 aylık ve ateşi 39 dereceye kadar çıkmaktaydı. Bir problem olduğunda bunu hesabını kim verecek acaba. Defalarca 153'ü aramamıza rağmen bu sorun çözüme kavuşmadı. Dün bunula ilgili kayıt oluşturdum. Gelen mesaj aşağıdaki gibidir.

"Sayın Engin Y** şikayetinizle alakalı yapmış olduğumuz incelemeler sonucunda Gebze yönüne giden 41 j 4217 plakalı aracın saat 19.17'de 41 j 4224 plakalı aracın saat 19:31'de Şehit K**** K*** Parkı 2 durağından geçtiği ancak belirtilen olayın tespiti yapılamamıştır. Olayın tespitinin yapılabilmesi için yaşamış olduğunuz olayın tarihi, bulunmuş olduğunuz durak, saat aralığı bilgileri, araç plaka numarasının veya kent kartınızın arakasında bulunan 11 rakamlı alias numarasının tarafımıza iletilmesi gerekmektedir. Bilgilerinize sunar, iyi günler dileriz. "

Bunu daha sizlere kanıtlamak adına nasıl bir yol izleyebiliriz. Araçta toplam kişi sayısı 9-10 kişiydi. Aracın plakasından tutun saati ve durağına kadar bir vatandaş olar sizinle paylaşıyorsam eğer bunu acil bir şekilde çözüme kavuşması lazım. Vatandaş olarak özel halk otobüsleri yerine belediye araçlarını koyun. Belediye olarak hiçbir şekilde şikayetçi değiliz. Belediye otobüsleri ful de olsa duruyor. Konu hakkında acil desteklerinizi rica ederim."

 

05 Ağu 2024 - 14:21 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Fikir Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Fikir Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Fikir Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.