AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz, 2025 yılının Türkiye için dengeli bir yıl olacağını, ancak yıl sonundan itibaren Türkiye'nin yeniden dünyanın en hızlı büyüyen ülkeleri arasında yer alacağını belirtti. Demiröz, AK Parti Kütahya İl Başkanlığı tarafından Aslanapa ilçesinde düzenlenen 'Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısı'na katıldı. Toplantıya, AK Parti Kütahya milletvekilleri Mehmet Demir ve İsmail Çağlar Bayırcı ile AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay da katılarak konuşmalar yaptı.
EKONOMİK GÖSTERGELER İYİLEŞECEK
Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz, konuşmasında Türkiye ekonomisinin mevcut durumu ve geleceği hakkında önemli açıklamalarda bulundu. "Şu anda Ankara, ekonomiye sahip ve onun eksiklerinin neler olduğunu keşfetmiş durumda. Hiç merak etmeyin, bu aydan itibaren temmuz rakamları yakında açıklanacak. Enflasyon rakamları, iş gücü artışı, büyüme katsayıları hepsi açıklandığında göreceksiniz ki bu yıl sonuna kadar enflasyon aşağı doğru inecek," dedi.
2025'TE YENİDEN HIZLI BÜYÜME
Demiröz, 2025 yılının dengeli geçeceğini, ancak yıl sonundan itibaren Türkiye'nin yeniden hızlı büyüme trendine gireceğini ifade etti. "2025 sonundan itibaren Türkiye, yine dünyada en hızlı büyüyen ülkeler arasında yerini alacak. Şu anda satın alma paritemize göre dünyanın 11. ülkesiyiz. Hayat standartlarımız çok yükseldi. 20 sene öncesine göre hayat standardımız hepimizin 3 katına kadar yükseldi," diye konuştu.
SOSYAL DEVLET VURGUSU
Demiröz, ekonomik sıkıntılarla mücadele eden dezavantajlı gruplara yönelik desteklerin süreceğini belirtti. "Aile Bakanlığına gerekli talimat verildi. İlçelerde kaymakamlıklara, illerde valiliklere gerekli talimat verildi. Bu insanlarımızı bize bulup getireceksiniz. Bu insanlarımıza biz direkt yardımlarımızı yapacağız. Her türlü desteği vereceğiz ve bu kritik dönemi inşallah hep beraber aşacağız. Biz sosyal bir devletiz," ifadelerini kullandı.
Demiröz, Türkiye'nin geçmişte de ekonomik sıkıntılar yaşadığını, ancak güçlü aile bağları ve toplumsal dayanışma ile bu zorlukların üstesinden gelindiğini hatırlattı. "2008'deki olayları hatırlayın. Baba oğluna, kardeş kardeşe, dayı yeğenine destek vererek sıkıntıları öyle aşmıştık. Bunu da aşacağız hiç merak etmeyin. İnşallah el birliği ile ve AK Parti liderliği ile Türkiye bu çıkmazdan en yakın zamanda çıkacak," dedi.
Toplantı, partililerin yoğun ilgisi ve katılımıyla gerçekleşti. AK Parti'nin Kütahya'daki çalışmaları ve geleceğe yönelik hedefleri de toplantıda ele alındı.
Kaynak: milliyet
Yorum yazarak Kocaeli Fikir Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Fikir Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Fikir Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.
Şimdi oturum açın, her yorumda isim ve e.posta yazma zahmetinden kurtulun. Oturum açmak için bir hesabınız yoksa, oluşturmak için buraya tıklayın.
Yorum yazarak Kocaeli Fikir Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Fikir Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Fikir Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.