Tapu sahipleri dikkat! 1 Kasım'da yürürlüğe girecek

Konut fırsatçılığını sona erdirmek için geçilmesi planlanan yeni uygulamada e-Devlet üzerinden tapu bilgilerini doğrulamayanlar ilan veremeyecek. Ayrıca fahiş fiyat veren ev ve arsa sahipleri ise yasal yaptırımlarla karşı karşıya kalacak ve yüklü miktarda ceza ödeyecekler. Uygulama, 1 Kasım 2023 tarihinde yürürlüğe girecek.

Tapu sahipleri dikkat! 1 Kasım'da yürürlüğe girecek
Haber albümü için resme tıklayın

e-Devlet üzerinden getirilen şart ile konut ilanlarında sahteciliğin önüne geçilmesi hedefleniyor.  İlan sahiplerinin e-Devlet üzerinden yapacağı kimlik doğrulaması ile piyasadaki manipülasyona yol açan ilanların kaldırılması amaçlanıyor. Diğer bir amaç ise üzerlerine tapu kaydı bulunmayan vatandaşların yakınları adına konut ve arsalarını satışa çıkaramayacaklar. 

SATIŞ İLANLARI DENETLENECEK


Yeni düzenleme kapsamında internet siteleri e-Devlet ile entegre edilecek ve bu entegrasyon aracılığıyla tapu sorgulaması yapılarak satış ilanları denetlenecek. Ayrıca fahiş fiyat veren ev ve arsa sahipleri ise yasal yaptırımlarla karşı karşıya kalacak ve yüklü miktarda ceza ödemek zorunda kalacaklar. e-Devlet sistemi ise 1 Çarşamba günü Kasım  tarihinde başlayacak ve gayrimenkul ilanlarını tapu kayıtlarıyla eşleştirecek.

21 Eki 2023 - 17:54 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Fikir Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Fikir Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Fikir Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.