Sadettin Hülagü listede netleşti

14 Mayıs genel seçimleri öncesinde milletvekili aday listeleri de belli oldu. AK Parti’nin Kocaeli listesinin ilk sırasında Sadettin Hülagü yer aldı.

Sadettin Hülagü listede netleşti
Haber albümü için resme tıklayın

14 Mayıs Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili seçimleri öncesinde siyasi partilerin milletvekili aday listelerini YSK'ye teslim edeceği süre bugün 17'de dolacak.  AK Parti de listeler netleşmeye başladı.  Kocaeli Üniversitesi eski Rektörü, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve YÖK üyesi Prof. Dr. Sadettin Hülagü, AK Parti Kocaeli listesinin ilk sırasında yer aldı. 

SADETTİN HÜLAGÜ KİMDİR?

Prof. Dr. Sadettin Hülag, 1959’da Erzurum’da doğdu. Erzurum Lisesi'nden mezun olduktan sonra, lisans(1981) eğitimini  İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nde tamamladı. Hava Uzay Tababeti ve Uçuş Doktorluğu kursunu bitirdi. Uçuş Doktorluğu ve Paraşüt uzmanlığı aldı. GATA Ankara İç Hastalıkları A.B. Dalı'nda İç Hastalıkları uzmanlığı eğitimi aldı ve mezun oldu. 1990-1992 yılları arasında GATA Haydarpaşa Askeri Hastanesi Gastroenteroloji Bilim Dalı ve Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nde Gastroenteroloji yan dal uzmanlığından mezun oldu.

1996'da Kocaeli Üniversitesi İç Hastalıkları ABD Başkanlığı'na atandı ve Gastroenteroloji Bilim Dalı'nı kurdu. Amerika Oklahoma eyaleti Baptist Medical Center-Intergris Liver Unitte Karaciğer transplantasyonu ve terapotik endoskopi üzerine eğitim aldı. Türkiye'de ilk defa Çift Balonlu Enteroskopi uygulamasını başlattı ve eğitimler verdi. İtalya'da Modena Üniversitesi'nde Kolonjioskop konusunda Prof. Dr. Rita ile birlikte çalışmalar yaptı. Bu konuda Türkiye'de ilk kez SpyGlas kolonjioskop ile karaciğer, safra yolları ve pankreasın endoskopi görüntülenmesi ve tedavisini gerçekleştirdi.

2014 Yılı Ekim ayında yapılan rektörlük seçimlerinde 1. olmuş ve Kocaeli Üniversitesi Rektörü olarak atanmıştır. 2022 tarihinde görev süresi dolduktan sonra tekrardan rektörlüğe aday olmamış, görevi Nuh Zafer Cantürk'e devretmiştir.

09 Nis 2023 - 15:09 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Fikir Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Fikir Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Fikir Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.