TÜGVA Derince hedef büyüttü

TÜGVA Derince İlçe Temsilcisi Abdulkadir Baylan, gazetemizi ziyaret etti. Baylan, tüm eğitimlerinin milli eğitim müdürlüğü onaylı olduğunu söyledi

TÜGVA Derince hedef büyüttü
Haber albümü için resme tıklayın

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Derince İlçe Temsilcisi Abdulkadir Baylan, ortaokul koordinatörü Beytullah Uzman ve Levent Kalay gazetemizi ziyaret etti. Geçtiğimiz yıl nisan ayında görevi geldiğini belirten Derince ilçe temsilcisi Baylan, “27 Nisan’da ilçe temsilcimizi olarak atanmamızın ardından hemen 12 kişilik yönetimimizi oluşturduk. Ve o günden bu yana da hem yaz okulu hem de kış okulunda öğrencilere eğitim veriyorum. TÜGVA Derince ilçe temsilciliği olarak daha çok ortaokul ve lise öğrencilerimize eğitim vermeye çalışıyoruz” dedi.

MİLLİ EĞİTİM ONAYLI

Bütün eğitimlerini milli eğitim müdürlüğü onaylı olduğunu belirten Derince ilçe temsilcisi Baylan. “Kendini bilen, nerede ne yapması gerektiğinden emin olan, dinini de bu sayede öğrenirken eğlenen gençler yetiştirmek için çalışıyoruz. Kendi bünyemizdeki öğretmenlerimiz çocuklara başta Kuran-ı Kerim olmak üzere dini dersler veriyor, bir yandan da robotik kodlama, okçuluk gibi birçok farklı alanda eğitim almış oluyor. Devlet, milliyet, hürriyet ve bayrağımızın değerlerini yitirmeyen gençler yetiştirmek için çabalıyoruz. Bu kurslarımızın tamamı başta milli eğitim müdürlüğü olmak üzere kaymakamlık onaylı” dedi.

HEDEFİMİZ SAYIYI İKİYE KATLAMAK

TÜGVA Derince olarak geçtiğimiz yıl 170 öğrenciye eğitim verdiklerini söyleyen Abdulkadir Baylan, “ Kocaeli genelinde TÜGVA olarak 3 bin öğrencimize eğitim verdik. Derince’de ise eğitim verilen öğrenci sayısı 75 iken geçtiğimiz yıl ise bu sayısı 170’e çıkardık. 2023 yılı için de hepimiz bunu ikiye katlamak. Geçtiğimiz haftalarda da 79 çocuğumuz ile birlikte Kerpe’de kamp yaptık. Başarısını ispat eden öğrencilerimizi ayrıca Buğday Tanesi isimli filme götürdük. Çalışmalarımıza kış okulu ve yaz okulu ile de devam edeceğiz” diye konuştu.

TÜGVA Derince hedef büyüttü

26 Oca 2023 - 15:13 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Fikir Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Fikir Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Fikir Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.