İYİ Parti Derince’de kongre tarihi 4 aralık olarak belirlendi. Mevcut ilçe başkanı Metin Savaş Sulu’nun başkanlığa yeniden aday olması bekleniyor. İYİ Parti il yöneticisi Birsen Çulha da bugün ilçe binasında düzenlediği basın toplantısında adaylığını duyurdu. Çulha yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;
BİRSEN OZER ÇULHA KİMDİR?
“Öncelikle geçtiğimiz hafta Beyoğlu’nda, bugün de Gaziantep Karkamış'ta meydana gelen terör saldırılarında şehit olan kardeşlerimize Allah'tan rahmet kederli ailelerine sabır ve başsağlı, yaralılara da acil şifalar diliyorum. Ben Birsen Ozer Çulha. 1973 Artvin doğumluyum. İlk orta ve lise öğrenimimi Artvin'de tamamladım. 21 yaşında evlenerek eşimin mesleği nedeniyle memleketimin her bölgesinde yaşadım. Eşimin emekliliğinden sonra Derince’ye yerleştik. 41 yaşında, kızımla aynı yıl üniversite hayatım başladı, Piri Reis Üniversitesinden Deniz ve Liman İşletmeciliği Bolümünden kısa yol vardiya zabıtı olarak mezun oldum.
“ BAŞKAN YARDIMCISIYIM”
Fakat yaşımdan dolayı denize çıkmak istemediğim için mesleğimi yapmıyorum. Su anda yaz mevsiminde Karasu'da sezonluk bir işletmem var. Kadın giyimi üzerine. Kış mevsiminde de zamanımı siyaset ve bir takım STK çalışmalarıyla değerlendiriyorum Yakın zamanda kurulan Kocaeli Kadın Eli Kooperatifinin Derince Şubesinde Başkan yardımcısıyım.
“MUHTAR ADAYINA FARK ATTIM”
Kooperatifimizde kadınlarımızın yeteneklerini ortaya koyarken aynı zamanda da hak ettikleri değeri bulmaları için çalışıyoruz 2016 Nisan ayında Mahalleme taşınmış olmama rağmen 2019 yerel seçimlerinde ezber bozarak Fatih Sultan Mahallesinde mevcut 6 adaya 7. Aday olarak muhtarlık yarışına girdim. O dönem henüz 3 yıllık bir geçmişim olmasına rağmen 2 dönem muhtarlık yapmış olan muhtar adayına fark atarak yarışı tamamladım. O zamanki tek amacım mahalleme hak ettiğimiz gibi hizmet almak ve vermekti.
İYİ PARTİ’Yİ DERİNCE’DE BİRİNCİ YAPMA HEDEFİ
Muhtarlık ofisinin kapısına asılan "toplantıdayım" yazısıyla sürekli kapalı kalmasını Sonsuza dek kaldırmak, mahallemdeki her vatandaşın hak ettikleri
sosyal belediyecilik imkanlarından faydalanmaları ve gerekse sağlık, ulaşım gibi sorunların birlikte çözüme kavuşturmaktır. Şu anda da hem Derince'deki yerel seçimlerde hem de ülkemizin kaderini belirleyecek olan, çocuklarımızın geleceğini inşaa etmemizde etkili olacak olan genel seçimlerde IYI Partimizi iktidara tasıyacak ekibimle beraber-ki bu ekibin içinde mevcut yönetimde bulunan ve benimle aynı duyguları ve amaçları paylaşan kıymetli arkadaşlarımla- beraber yol alırken İYİ Partiyi Derince'de birinci parti yapma hedefi ve inancıyla aday olmaya karar verdim.
“DERİNCELİLERE SÖZ VERİYORUM”
Mevcut Başkanımız Sn. Metin Savaşsulu ve yönetiminin şimdiye kadar yaptığı çalışmaların bulunduğu noktadan daha yukarıya taşıyacağıma dair hem kıymetli Derincelilere hem de delege olan tüm gönüldaşlarımıza söz veriyorum.
“CESUR YÜREKLİ ADAYIM”
Bu bir bayrak yarışıdır. Sadakatimiz önce Türkiye Cumhuriyeti'ne sonra da ÍYİ Parti'mizedir. Genel Başkanımız bu partiyi kurarken hiç kimse ona inanmamıştı. Hatta yer verilmediği için limon kasalarının üstünde insanlara kendini anlatarak bu partiyi kurdu ve ardından kitleleri getirdi. Her geçen gün büyüyen partimize layık bir şekilde çalışıp aynı inançla başarılı olacağıma inanıyorum. Çünkü ben de cesur yürekli genel başkanın cesur yürekli adayıyım. Derince' de bir şey değişecek, her şey değişecek.”


Yorum yazarak Kocaeli Fikir Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Fikir Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Fikir Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.
Şimdi oturum açın, her yorumda isim ve e.posta yazma zahmetinden kurtulun. Oturum açmak için bir hesabınız yoksa, oluşturmak için buraya tıklayın.
Yorum yazarak Kocaeli Fikir Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Fikir Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Fikir Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.