Kocaeli’de ulaşımı doğrudan etkileyen TEM Otoyolu’ndaki yenileme çalışmalarında planlanan takvim değişti. Dilovası Kavşağı ile İzmit Doğu Kavşağı arasındaki İstanbul yönünde devam eden üstyapı ve onarım çalışmalarının 25 Eylül’de tamamlanarak yolun tamamen ulaşıma açılması öngörülüyordu. Ancak çalışmaların planlanan sürede bitirilememesi nedeniyle güzergâhın tamamının belirtilen tarihte trafiğe açılması beklenmiyor.
İZMİT- KÖRFEZ ARASINDAKİ ÇALIŞMALAR SÜRECEK
Edinilen bilgilere göre, TEM Otoyolu’nun Körfez girişine kadar olan bölümünde 25 Eylül tarihi geçerliliğini koruyor. Ancak İzmit ile Körfez arasındaki kesimde çalışmaların devam etmesi nedeniyle bu bölümün açılışı ileri bir tarihe bırakıldı.
TAM AÇILIŞI İÇİN GÖZLER EKİM AYINDA
Otoyoldaki çalışmaların 7 gün 24 saat esasına göre sürdürüldüğü belirtilirken, hava koşulları ve sahadaki süreçlerin takvimde gecikmeye yol açtığı ifade ediliyor. TEM’deki kısıtlamalar nedeniyle sürücüler alternatif güzergâhlara yönelirken, D-100 Karayolu’nda da trafik yoğunluğu yaşanmaya devam ediyor. Mevcut bilgilere göre, TEM Otoyolu’nun tamamının yeniden trafiğe açılması için çalışmaların ekim ayının ortalarına kadar sürmesi bekleniyor.