Kocaeli Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen ihaleye katılan ve sözleşme kapsamındaki yükümlülüklerini yerine getirmediği gerekçesiyle ihalelere katılması engellenen şirket, açtığı davadan sonuç aldı. Ankara Bölge İdare Mahkemesi 8. Dava Dairesi’nin verdiği yürütmenin durdurulması kararı sonrasında şirket ile ortağı hakkındaki ihale yasağı kaldırıldı.

İŞ GÜVENLİĞİ HİZMETİ İHALESİNİ ALMIŞTI
Kocaeli Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, 14 Nisan 2025 tarihinde iş güvenliği hizmetlerinin karşılanmasına yönelik bir ihale düzenledi. “Kocaeli Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü İş Güvenliği Uzmanı ve İş Yeri Hekimi Hizmet Alımı İşi” adıyla gerçekleştirilen ihalenin yüklenicisi Ud İş Sağlığı ve Güvenliği firması oldu. İhalenin ardından firma ile şirket ortağı Ümit Dallı hakkında, işin şartnamede belirtilen şekilde yerine getirilmediği gerekçesiyle işlem yapıldı. Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından 25 Mart tarihinde firma ve ortağı hakkında bir yıl süreyle ihalelere katılma yasağı uygulanmasına karar verildi.

MAHKEMEYE BAŞVURDULAR
Yasak kararının ardından şirket ve firmanın en büyük hissedarı Ümit Dallı, kararın yürütmesinin durdurulması talebiyle Ankara Bölge İdare Mahkemesi 8. Dava Dairesi’ne başvurdu. Mahkeme tarafından verilen karar doğrultusunda şirket ve şirket ortağı hakkındaki ihalelere katılma yasağı kaldırıldı. Kararın Resmi Gazete’de yayımlanmasıyla birlikte söz konusu yasak uygulaması da sona erdi.

İTİRAZ EDİLİP EDİLMEYECEĞİ MERAK EDİLİYOR
Mahkemenin yürütmenin durdurulmasına yönelik kararının ardından gözler Kocaeli Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne çevrildi. İl Müdürlüğünün söz konusu karara karşı bir üst başvuru yoluna gidip gitmeyeceği önümüzdeki süreçte netlik kazanacak.