YOĞUN KATILIM

Adli yıl tatilinin sona ermesi ile birlikte Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından düzenlenen açılış töreni Kocaeli Sanayi Odası (KSO) tesislerinde gerçekleştirildi. Törene, Vali İlhami Aktaş, Cumhuriyet Başsavcısı Semih Akgün, Adalet Komisyonu Başkanı Kamil Kaya, YENİ Parti Milletvekili Özgür Harun Yıldızlı, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, Prof. Dr. KOÜ Rektörü Nuh Zafer Cantürk, Baro Başkanı Caner Karakadılar, KSO Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, AK Parti İl başkanı Şahin Talus, kurumların il müdürleri ve çok sayıda, savcı, hakim ve avukat katıldı.

HIZLA ÇALIŞMAYA BAŞLAYACAĞIZ

Açılış töreninde konuşan Kocaeli Cumhuriyet Başsavcısı Semih Akgün, “Önümüzde bekleyen binlerce dosya var. Bu nedenle hızla çalışmaya başlayacağız. Vatandaşlarımız dosyalarının uzun zaman sonuçlanmadığı için şikayetçi. Bu şikayetlerin azalması için yapılan yeniliklerle sürecin takipçisi olacağız. Hukuk bir gerekliliktir ve düzendir. Hukuk olmazsa olmazdır. Adalet herkes için olması gerekiyor. Kocaeli Adliyesi işlerin yürütülmesi açısından yetersiz. Yeni adliye binası yapılması için gerekli çalışmalar yapıldı. Büyükşehir ve Kartepe Belediyesi’nde ruhsat çalışmaları sürüyor, Kocaeli Adliyesi’nin ihalesi yarın yapılacak. Bunun için adalet bakanımıza teşekkür ediyorum” dedi.

8 YENİ MAHKEME KURULDU

Kocaeli Adliyesi’ndeki hizmetlerle ilgili bilgi veren Adalet Komisyonu Başkanı Kamil Kaya, “Kocaeli adliyemizde 103 hakim, 58 cumhuriyet savcısı ve fedakar adalet personelimizle birlikte adaletin tesisi için çalışıyoruz. Kocaeli Adliyesi’nde geçen yıl yeni ağır ceza mahkemesi başlayacağını ifade etmiştim. Bu doğrultuda yaptığımız çalışmalar neticesinde 1 yıl içerisinde 8 yeni mahkeme kurulmuş, hakim ataması yapılmıştır. Yahya Kaptan’da kiraladığımız yeni hizmet binası sayesinde çalışma şartlarımız kısmen de olsa düzeltilmiştir. Yeni adliye binamız ile birlikte Kocaeli halkımıza yakışır bir bina sunmayı istiyoruz” dedi.

TEŞEKKÜR ETTİ

Adli yıl açılışında savunma makamının önemine değinen Baro Başkanı Caner Karakadılar, “Hukuk devleti yalnızca kanunların varlığıyla değil bu kanunların herkese eşit, adil uygulamasıyla olur. Adil yargılanma için bağımsız yargı şart olduğu gibi savunma hakkının etkin kullanımı da çok önemlidir. Avukatlık mesleği adli yargılamanın teminatıdır” dedi. Karakadılar, adliye binası sorunun çözümünde atılan adımlar için Vali, Büyükşehir belediye Başkanı, Cumhuriyet başsavcısına teşekkür etti.