İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, İzmit Belediyesi’ne yönelik yürütülen soruşturma kapsamında yaşanan gelişmelerle ilgili sosyal medya hesabından değerlendirmelerde bulundu. Fatma Kaplan Hürriyet ve beraberindeki isimlerin gözaltına alınması ve ardından tutuklanması sürecini yakından takip ettiğini belirten Türkkan, ifade tutanaklarının kamuoyuna yansımasının ardından açıklama yapma gereği duyduğunu ifade etti.

"SOMUT DELİL OLMADAN TUTUKLAMA YAPILDI"

Türkkan, paylaşımında soruşturma kapsamında ortaya konulan delillerin tutuklama için yeterli olmadığını ileri sürdü. Sürecin gizli tanık ifadeleri ve bazı kişilerin beyanları üzerinden ilerlediğini iddia eden Türkkan, banka hareketleri, para transferleri ya da somut belgeler gibi unsurların bulunmadığını savundu. İYİ Parti Milletvekili Türkkan, yaşananların İzmit Belediyesi’nin iki kez kaybedilmesinin ardından ortaya çıkan siyasi bir hesaplaşmanın sonucu olduğunu düşündüğünü dile getirdi.

"MUHALİF BELEDİYELERE YÖNELİK UYGULAMALAR DOĞRU DEĞİL"

Türkiye’de son dönemde bazı belediyelere yönelik operasyonlara dikkat çeken Türkkan, yalnızca muhalefet belediyelerine yönelik uygulamaların toplumdaki adalet duygusunu zedelediğini öne sürdü. Bu tür süreçlerin kısa vadede siyasi avantaj sağlamayacağını savunan Türkkan, aksine iktidar partisine zarar verebileceğini ifade etti.

"KOCAELİ'DEKİ BELEDİYELER İNCELENİYOR MU?"

Türkkan, açıklamasında Kocaeli’deki AK Parti yönetimindeki belediyelerle ilgili de sorular yöneltti. İhale süreçleri ve yakın ilişkiler konusunda kamuoyuna yansıyan iddialara ilişkin herhangi bir soruşturma yapılıp yapılmadığını soran Türkkan, varsa sonuçlarının açıklanması gerektiğini belirtti.

"EN BÜYÜK ZARARI AK PARTİ GÖRECEK"

Yargı süreçlerinin siyasi tartışmaların parçası haline gelmesinin toplumsal kutuplaşmayı artıracağını ifade eden Türkkan, açıklamasının sonunda bu uygulamaların en büyük zararını AK Parti’nin göreceğini savundu.