Milli İrade Meydanı projesinin tanıtımı bugün Kocaeli Kongre Merkezinde gerçekleşti. Perşembe Pazarı alanı olarak geçen proje tanıtımını Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın gerçekleştirdi. Tanıtım programına Büyükakın yanı sıra Ak Parti İl Başkanı Mehmet Ellibeş, Al Parti Kadın Kolları Başkanı Yasemin Özdemir, MHP İl Başkanı Yunus Emre Kurt, Kent Konseyi başkanı Ali Korkmaz, ilçe başkanları ve muhtarlar katılım sağladı.

KENTİN MERKEZİ DAHA DİNAMİK HALE GELECEK

Proje Mimarı Mucip Ürger söz alarak şu ifadeleri kullandı; “Kocaeli hakkında fikir üretmeye başladık. Kente bir kaç kez bakma fırsatı yakaladık. Perşembe Pazarı da bunun bir parçası. Bizim bu süreçte olmamızı sağlayan herkese teşekkür ediyorum. Proje herkesin bir araya geleceği meydan projesi. İnsanların mutlu olabileceği bir yaşam alanı sağlamak istedik. Kent içindeki böyle bir boşluk nasıl doldurulmalı diye sorduk kendimize. Kentin merkezini daha dinamik hale getirecek bir proje yaptık. Kocaeli’nin mutluluğunu üzüntüsünü paylaşacağı bir alan olsun istedik.

BÜTÜN ALANLAR SOSYALLEŞME AMACIYLA KURULACAK

Kent meydanları önemlidir. Kalabalıklar arasında kaydolabilirsiniz ama orası güvenlidir. Bizde burayı canlı tutmak istedik. Sıkışıklığın arasında ferahlık sağlayacak bir projeden bahsediyoruz. Çocuk alanları, yeşil amfiler, kaykay alanları, spor alanları, kütüphane ve kahve içilecek mekanlar yer alacak. Öğrenme, hareket etme, paylaşma ve genç mekan olarak parçalara böldük. Bütün alanlar sosyalleşme amacıyla kurulacak. İnternet sitesi üzerinden iletişim kurulmasını istedik ve internet sitesi kurduk.” Dedi.