Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, bugün ilimizdeki gazetelerin genel yayın yönetmenleri ve yazı işleri müdürleri ile bir araya geldi. Gazetecilerin sorunlarını yanıtlayan başkan Büyükakın, eski valilik alanı için içine sinen bir proje olmadığını belirterek, "Eski valilik alanının bulunduğu alanın taş bir meydan kalması beni de rahatsız ediyor. Bana gelen projeleri de açıkçası beğenmedim. Önce içime sinmem lazım, sonra kamuoyu tamam derde yapmamız lazım. Yeşillik bir proje gelsin istiyoruz ama altı otopark bu da bir problem. Şuanda orada alternatif proje olmakla birlikte içime sinen olmadı" dedi.

FUAR ALANINA AKVARYUM YAPILACAK

Kocaeli Fuarının Millet Bahçesi olmayacağını içerisinde akvaryum da yapılacağını söyleyen Büyükakın," Bahçesi Kocaeli fuarı alanını biz Büyükşehir olarak yapacağız. Bakanlıktan yetki bekliyoruz. Yeni yapılacak fuar alanı içerisindeki çalışma içerisinde akvaryum olacak" diye konuştu.

PROJESİNİ BİZ VERDİK

İzmit Belediyesi tarafından yapılacak olan Fethiye Caddesi konusuna da değinen başkan Büyükakın, sert açıklamalarda bulundu. Büyükakın, "Fethiye Caddesi'nde sadece alt yapıyla işi yok. SEDAŞ, TELEKOM, gaz firması da var. O firmalar hak edişinin altına imza atıyorlar mı? Böyle bir şey yok. Önce dendi ki biz bunu yapacağız, gerekirse alt yapıyı da yapacağız dendi. Sonra İSU yapmıyor dendi. Projesi olmayan bir şeyi ihale mi ettiler, çünkü biz projesini vermiştik. İhaleyi yaptın ama işi yapamıyorum olmaz. Eğer yetkili yoksa yetkili kurumdan istersiniz ama istememiş. Ama hak edişi imzalayacak adam yok. Bu gerçek değil. Sonra protokol imzalanmıyor diyorlar" dedi.

NİYET O DEĞİL

Cumhuriyet Parkı projesi için yapıp İzmit Belediyesine devir teklifinde bulunduğunu söyleyen Büyükakın, "Bu tartışmalarla şehre zaman kaybettirmeyin. Bu milletin aklıyla dalga geçiliyor. Bana da bu sorularla zaman kaybettirmeyin. Ben zaten dedim ki verin ben yapayım dedim. Cumhuriyet Parkı için de söyledim, ben yapıp sana vereyim dedim, işlet dedim, kalktı gitti. Ben projeyi yapacağım, ortak proje yapmak istiyorsa yapar. Benim babamın malı değil ki. Orası için hala tahsis istiyor. Kafeyi de yapayım, alsın işletsin ama niyet o değil. Ancak proje ondan gelirse yapmam niye yapayım? Biz asla kavga etmeyiz, yoksa İzmit kaybedecek. Olgunluk bize yakışır. "