CHP İzmit İlçe Başkanı Hakan Çakar, şehir merkezindeki çalışmaları eleştirdi. Hürriyet ve Cumhuriyet Caddelerinde başlayan çalışmanın kimin tarafından yapıldığının bilinmediğini söyleyen, çalışmalar nedeniyle eleştirilerde bulunan ilçe başkanı Hakan Çakar, açıklamasında şunları dile getirdi; “Hafta içi İzmit'te bir yerden bir yere giderken planlamamızı 12 saat önceden yapıyoruz. AKPli Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, yatırım vaatleri, çözüm sözleri askıdadır. ‘ Altın bir dokunuşla trafiğin kilitlenmesine neden olan, Cumhuriyet ve Hürriyet caddelerinin düzenleme çalışmaları İzmit'te trafiği alt üst etmiştir.
İZMİTLİLER PERİŞAN OLDU
Kriz sonrası biraz nefes almaya çalışan İzmit esnafına bir darbe de Kocaeli Büyükşehir’den gelmiştir. Bugün Hürriyet ve Cumhuriyet caddelerin de kimlerin çalıştığı, hangi kurumun elemanları bu caddeleri kazdığı belli değil. Geldiğimiz noktada İzmit trafiği ve İzmit esnafını düşünmeden hareket eden, ben karar veririm, gerisi bizi ilgilendirmez mantığıyla hareket eden Büyükşehir yetkilileri ve AKPli yöneticilerinin bu tutumu maalesef İzmitlileri perişan etmiştir.
ESKİ HALİNİ MUMLA ARAR OLDUK
Baktığımız da işin süresi ne, ihaleyi veren hangi kurum, ihale bedeli ne kadar, çalışma yapan firma kim, hiç kimsenin bilgisi yok. Bu kadar sahipsiz ve kontrolsüz bir çalışmayı İzmitliler hak etmiyor. Hal böyleyken tam kapanma döneminde, ‘İzmit'i rahatlatacağız’ dedikleri bu çalışmalar da bırakın İzmit’in rahatlamasını eski halini mumla arar olduk. İzmit Belediyesinin otları biçmedi diye sokak sokak büyüteçle 15cm lik otları arayıp bulmaya çalışan ve fotoğraflayıp basına servis eden AKP Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker, gerçi 2 yıldır Kocaeli'ye uğradıkları yok, bu tabloyu görmüyor mu?”