Vali Seddar Yavuz, ilk ziyaretlerini   Derince'de farklı mahallelerinde ikamet eden Şehitler; Polis Memuru Mert Er, Jandarma Er Yusuf Keskin, Piyade Onbaşı Halil İbrahim Arslan, Jandarma Onbaşı Hakan Işık ve  Polis Memuru Ali Mansız’ın  ailelerine oldu. Şehitlerin emanetlerine bir ihtiyaç ve taleplerinin olup olmadığını soran Vali Yavuz:  “Her daim sizlerin yanınızda olduğumuzu bilin. Sizler bize Şehitlerimizin emanetisiniz, sizin isteklerinizin başımızın üstünde yeri var.” dedi. Vali Seddar Yavuz, Derince İbnisina Mahallesinde ikamet eden Gazi Yaşar Saral’ı ziyaret etti. Vali Yavuz: “Sizleri seviyoruz. Gazilerimize saygı duymak ve değerli kişiliklerine yakışır imkânlar altında yaşamlarını sürdürmelerini, varsa sorunlarının çözülmesini ve her fırsatta minnet duygularıyla takdir edilmelerini sağlamak toplumsal sorumluluğumuzdur.” diyerek sağlıklı bir ömür temennisinde bulundu. 

ZİYARETİN İKİNCİ AYAĞI KÖRFEZ

Vali Seddar Yavuz Derince ziyaretlerinin ardından Şehitlerimizin Körfez'de emanetlerini de ziyaret etti. Vali Yavuz, Şehitlerimiz; Onbaşı Piyade Er Raşit  Yücel, Polis Memuru Suat Orak, Jandarma Er Osman Keskin, Onbaşı Piyade Er Abdulsamet Özen ve Jandarma Komando Özcan Yılmaz’ın Körfez ilçemizde ikamet eden emanetlerinin hal ve hatırlarını sorarak istek ve taleplerini dinledi. Vali Yavuz’a kapılarını açan gazi ve şehit aileleri: “Hatırlanmak çok güzel. Sizlerin ziyaretiyle çok mutlu olduk.  Allah devletimize zeval vermesin.” dediler. Her zaman yanlarında olup kendilerini yalnız bırakmadıkları için Vali Yavuz’a memnuniyetlerini belirttiler. Derince ve Körfez ilçelerindeki ziyaret ettiği esnaflarla yaptığı sohbetlerinde; işlerinin nasıl olduğunu, kendisinden bir isteklerinin olup olmadığını soran Vali Yavuz,   pandemi kurallarına dikkat edilmesi hususunda da hatırlatmalarda bulundu.   Bu süreci birlikte aşacağız inşallah diyen Vali Yavuz, esnafa hayırlı ve bol kazançlar temennisinde bulundu.  Vali Yavuz, çocuklarla da bir süre sohbet etti. Çocukların bu sevgilerine karşılıksız kalmayan Vali Yavuz, onlara çeşitli armağanlar vererek sevindirdi. 

384 AİLEYİ ZİYARET ETTİLER

Vali Seddar Yavuz’un daha önce görev yaptığı yerlerde de başarı ile uyguladığı projelerinden biri olan  “Gönülden Gönüle” projesi kapsamında  toplumun dezavantajlı gruplarına yönelik olarak başlatılan; Şehit aileleri, gaziler, engelliler, yaşlılar, yetim ve öksüzler ile ekonomik yoksunluk içinde bulunan vatandaşların gönüllerini almak, toplumsal duyarlılık oluşturmak, ihtiyaç sahiplerinin taleplerinin kısa sürede çözülerek toplumun refah seviyesini arttırmak amacıyla, Derince ve Körfez'de 11 aileye daha yaptıkları ziyaretlerle beraber, Vali Yavuz ve Eşi bu güne kadar 384 aileyi evlerinde ziyaret ettiler.