Cumhuriyet Halk Partisi Başiskele İlçe Başkanı Av. Anıl Acurman'ın Başiskele Belediyesi'nin taşınmazlarının borç karşılığı devredişine dair bazı açıklamalarda bulundu. Acurman şu ifadeleri kullandı:
“KURUM VE BELEDİYELERE DEVREDİLECEK”
“Geçtiğimiz ay kamuoyuyla paylaşılan Sayıştay raporundan anladığımız üzere Büyükşehir’den alınan usule aykırı borçlarla yaşatılmaya çalışılan belediyemiz, aynı meclis gündemine hem borçlarına karşılık taşınmazlarını devretmeyi hem de başka belediyelere bedelsiz araç hibesini koydu. Mecliste oy çokluğu ile alınan karar kapsamında 4 damperli kamyon, 4 minivan devri ile üç eski kamyon çeşitli kurum ve belediyelere devredilecek.
“YÜZ BİNİ AŞKIN İNSANI BORÇ İLE YAŞATMAYI SEÇMEKTEDİR”
Borç yükünü araçları satarak hafifletmek yerine kurumlara ve hatta AKP'li Ezine Belediyesi’ne kadar hibe etme yoluna giden belediyemiz, Başiskele’nin yüz bini aşkın güzel insanını borç ile yaşatmayı seçmektedir. Oysa komşularımız borç kamburundan sıyrılıp hizmete-yatırıma kaynak aktaran belediye istiyor.
“AKP İKTİDARI DESTEKLESİN”
İşler lafla güzel gitmiyor, Büyükşehir’den alınan usulsüz borçla bu gemi yürümüyor. Bırakın, ülkemin belediyelerini şahlandığını söylediğiniz AKP iktidarı desteklesin, borç batağındaki Başiskele’miz ve yüzbini aşkın komşumuz değil.” dedi