ÇINARLI CAMİ AÇILDI
Cedit Mahallesi Musa Kazım Caddesi ile İnönü Caddesi’nin kesiştiği noktada 1933 yılında Urgancı Ahmet Çelebi tarafından yaptırılan tarihi Çınarlı Cami, yıllar içerisinde değişime uğramış ve 1954- 1971 yıllarında mevcut cami binasına ilave kısımlar yapılmıştı. İzmit’in sembol yapıları arasında yer alan Çınarlı Camii, 1999 depreminde ciddi hasar almış ve ibadete kapatılmıştı. Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından yenileme kararı alınmış, 2018 yılında gerçekleştirilen ihaleyle birlikte cami yıkılmıştı.
ÖNCE NAMAZ KILDILAR
2 milyon 400 bin lira bedelle ihale edilen Çınarlı Camii, 400 kişinin aynı anda ibadet edebileceği modern bir hale getirildi. Yaklaşık iki yıldır restorasyon işlemlerinin sürdüğü Çınarlı Camii’nde geçtiğimiz hafta ilk Cuma namazı kılınmıştı. Caminin resmi açılışı ise bugün gerçekleştirildi. Açılış öncesinde protokol üyeleri hep birlikte Cuma namazı kıldı. Çınarlı Cami’nin açılışına; Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, İzmit Kaymakamı Şevket Cinbir, Kocaeli İl Müftüsü Sinan Cihan, AK Parti İzmit İlçe Başkanı Ali Güney, MHP İzmit İlçe Başkanı Ahmet Yalçınöz ile vatandaşlar katıldı.
KURDELEYİ BİRLİKTE KESTİLER
Açılışta konuşan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, “Atmosferi nedeniyle bizi gönülden bağlayan cami, Çınarlı Camii gönlümüzde ayrı bir yere sahip. Uzunca bir süre için yapımı için çalışmalar devam etti. Görüldüğü üzere son derece güzel bir cami oldu. İnşallah burada kardeşlerimiz bir araya gelip huzur içerisinde ibadetlerini yaparlar” dedi. Konuşmaların ardından caminin açılış kurdelesi protokol üyeleri tarafından kesildi.