“Dünya Pilotlar Günü” kapsamında düzenlenen gezide Çocuk Kulübü öğrencileri, Deniz Hava Komutanlığında kullanılmakta olan uçakları, helikopterleri, hava aracı simülatörlerini yakından görerek merak ettikleri tüm soruları alanında uzman personele sorma imkânı buldu.

HELİKOPTER SİMÜLATÖRÜNE BİNDİLER

Çocuk Kulübü Öğrencileri için hem bilgi hem de eğlence dolu bu anlamlı ziyaret, Deniz Hava Komutanlığı girişinden itibaren kendilerine eşlik eden pilotların onları karşılamasıyla başladı. Çocuklar ilk olarak Deniz Hava Komutanlığında kullanılan Deniz Karakol uçaklarını yakından gördü. Helikopterlerden birinin kalkış ve inişini yakından görme fırsatı bulan çocukların mutluluğu helikopter simülatörünü görmeleriyle daha da katlandı. Helikopter simülatörlerinde Sapanca Gölü’nü ve Kartepe’yi kuş bakışı görmek ve simülatör ekranının verdiği uçuyormuş hissi öğrencilerin ömürleri boyunca akıllarında yer edecek bir deneyim oldu.

TÜM ŞEHİTLER SAYGIYLA ANILDI

Çocuk kulübü daha sonra Uçuş Kulesini ziyaret etti. Uçuş kulesinden uçuş pistini görüp pist ve ışıklandırma hakkında bilgi aldılar. Son olarak da Deniz Hava Müzesini ziyaret eden çocuklar, burada ilk Deniz Havacı Mehmet Fethi Bey’in, ilçede bulunan havaalanına ismini veren Kıbrıs’taki ilk hava harp şehidi olan Yzb. Cengiz Topel’in balmumu heykellerini, geçmişten bugüne Deniz Hava Şehitlerine ait eşyaları, uçak ve helikopter maketlerini gördüler. Ziyaretin sonunda tüm şehitler saygıyla anıldı. Deniz Hava Komutanlığı ziyareti sonrasında çocuklar Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez’e Çocuk Kulübün e verdiği desteklerden dolayı teşekkürlerini ve sevgilerini ilettiler.