Saadet Partisi İl Başkanı Nurettin Çelik, “Büyükşehir kaynakları boşuna tüketiyor. Soğanını birkaç kuruşa mal ettiği lalenin festivali için yüz binlerce lira para harcıyor. Osmanlı Devleti son zamanlarında lale kafasıyla endüstri 1.0’ı kaçırdı. Biz de şimdiki laleler sayesinde sanayi 4.0’ı kaçırıyoruz. Neyse ki 2019 geliyor. 2019’da Lale Devri bitecek” dedi. Çelik, İzmit’e yapılması planlanan Çöp Fabrikasıyla ilgili olarak, “Bildiğiniz gibi geçen hafta Umuttepe’ye açılacak olan çöp yakma fabrikasını eleştirmiş ve Umuttepe’nin Dilovası’na dönüştürülmemesi gerektiğini ifade etmiştik. Öyle görülüyor ki yetkililer yanlışlarında ısrar ederek hassasiyetimizi anlamak istemiyorlar. Biz de onlara sormak istiyoruz: Açılmak istenen bu fabrikanın yeri olarak neden Umuttepe tercih edildi? Çöpleri yakmak yerine, ayrıştırmak neden düşünülmüyor? Yetkililerin; Umuttepe’ye çöp kamyonlarının oluşturacağı yoğunluğu hesaplayabilmişler midir? Bu yönde bir çalışmaları var mıdır? Çöpleri ayrıştırıp hurdalarının geri dönüşüme, ayrıştırılamayanlarının da yakılarak enerji elde edilmesine yönelik 2 aşamalı planlama yapılmalıdır. Bunun için de 4-5 bölgede ayrıştırma üniteleri kurulmalı, ayrıştırılamayanları da yakılması için çöp fabrikasına taşınmalıdır. Böylece daha az maliyet ve sirkülasyon oluşur” şeklinde konuştu.

SANAYİİ 4.0’I KAÇIRIYORUZ

Çelik sözlerinin devamında, ”Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin, halkın gündemine dönmek gibi bir meselesi yok. Kocaeli’nin çözüm bekleyen onlarca sorunu varken, belediye kalkıyor yıllarıdır Lale Festivali düzenliyor. Sanayi kenti Kocaeli’de lale festivalinin ne işi var? Bu memleketin geleceğini festivallerle oyalamayın. Kaynakları boşuna tüketiyorsunuz. Soğanını birkaç kuruşa mal ettiğiniz lalenin festivali için yüz binlerce lira para harcıyorsunuz. Osmanlı Devleti son zamanlarında lale kafasıyla endüstri 1.0’ı kaçırdı. Biz de şimdiki laleler sayesinde sanayi 4.0’ı kaçırıyoruz. Neyse ki 2019 geliyor. 2019’da Lale Devri bitecek” diye konuştu.

YOLU GENİŞLETMEK İÇİN AĞAÇLAR KESİLDİ

Sözlerini sürdüren Çelik, “Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, plansız planlamalarının bir neticesi olarak E-5 karayolunu yeterli genişlikte yapamadı. Sayın Başkan etrafta övüne övüne; bol bol ağaç diktirmişti. Daha sonra da kendi diktirdiği bu ağaçları yolu genişletmek için kestirdi! Nitekim İbrahim Hoca; 15 sene evvel de özenle bıraktığı sakallarını kestirmişti. Allah kimseyi şaşırtmasın” ifadelerini kullandı.

İYİ PARTİ MASAYA OTURMALI

İl Başkanları masasından CHP’nin ayrılışından sonra İkinci bir masa oluşturulması hakkında konuşan Çelik, “Uzun zamandan beri Saadet Partisi öncülüğünde kurulan bir masa var. 15 Temmuz dan önce başlanılan bir hadise. Bu masada bütün siyasi partilerin il başkanları var. Bu masada güçlü bir fotoğraf veriyoruz Kocaeli olarak. Başka bir şehirde böyle bir şey olması mümkün değil. Bu masanın kurallarının olması, aylık düzenli olarak toplanması lazımdır. CHP’nin ayrılmasından sonra masa sık sık toplanmaya başladı. Ben en son toplantıya katılamadım. Benim saatlerime uymayan toplanma saatleri var. Masada son dönemlerde kopukluk oluştuğuna inanıyoruz. Biz bu masanın güçlü bir masa olmasını arzu ediyorum. Tekrar bu gücü sağlayacak siyasi partilerin CHP ve iyi Parti dahil olmak üzere güçlü bir masa olarak göstermemiz lazım. Kendi beklentimiz yok. Kocaeli'ye faydalı olsun yeter ki. İYİ Parti’ ninde masaya oturması gerekiyor.  İkinci bir masanın Kocaeli’ ye bir faydası olmaz. Mevcut masa güçlenirse Kocaeli’ ye faydası olur” dedi.

AVUKATLAR GÜNÜ’NÜ KUTLADI

SP İl Başkanı Nurettin Çelik son olarak, “Bugün 5 Nisan Avukatlar Günü. Adaletin tarumar edildiği;  Hakikati müdafaaye en çok ihtiyaç duyduğumuz şu vakitlerde; ezilenin yanında dimdik duran, gayesi sadece doğruya hizmet olan tüm avukatlarımızın “Avukatlar Günü”nü tebrik ediyorum” diyerek açıklamasını sonlandırdı.