Kocaeli Üniversitesi ile İzmit Belediyesi sınırları içinde yaşayan gençlere yönelik mesleki kurs, barınma, eğitim ve öğretim faaliyetlerinin ortak hizmet projesi olarak yapılması konusunun görüşülmesi ve Kocaeli Üniversitesi Rektörlüğü ile protokol imzalanması için İzmit Belediye Başkanına yetki verilmesi teklifine muhalefet şerhi koymuştu. CHP’lilerin yoğun itirazına rağmen madde oy çokluğu ile kabul edildi. Konu ile ilgili meclis toplantısının ardından basın açıklaması yapan CHP Grup Başkanvekili Veli Beyaztaş, “Yaşanan tiyatroyu hepimiz gördük. Biz iç tüzükle ilgili kurallara riayet eden bir gurubuz. 11. Madde de eğer bir görüş bildirilecekse çoğunluk söz hakkı tanınır. Bunu çok kez Nevzat Doğan’a hatırlattık. Biz söz hakkı istediğimizden hemen söz hakkı verme noktasında açık bonkör davranıyor. AK Parti söz hakkı tanınabiliyor” dedi
ADALETLİ OLMAYAN BAŞKAN
Beyaztaş’ın ardından söz alan meclis üyesi Birol Sağlam, “Az önce İzmit Belediye meclisinde yaşananlar Türkiye’nin fotoğrafıdır. Hak, hukuk, adaletin olmadığı bir meclisten bahsediyoruz. Öncelikle İzmit halkından bu utanç durum karşısında kendilerini özür dilemeye davet ediyorum. Şimdi kürsü hakkını kullanamadığımız için bugün buradayız. Adaletli olmayan bir belediye başkanından dolayı burada söylüyorum. Derhal koltuğu terk etmelidir. Türkiye’nin boş insan ve vakitlere yeri yoktur” dedi.
PROJEYE KARŞI DEĞİLİZ
Projeye karşı olmadıklarını belirten Sağlam, “Proje ile ilgili bütün maddeleri detaylı şekilde incelemelerde bulunduk. Yalan beyanı düzeltmek isterim. Önümüze gelen bir taslak. Bu taslağı görmek istediğimizi ifade ettik. Yeri incelemeye gittik. Güray bey taslak önümüze koydu. Başkanımız bu projeye karşı olmadığını ifade etti. Bizim bu proje ile ilgili bir derdimiz yok. Protokolün hazırlanışı, soyut ifadelerinden dolayı muhalefet şerhi koyduk. Eğer bu muhalefet şerhini anlamıyorlarsa aynalara baksın. Bu konunun sınırının belirlenmemesi ne kadar ciddiyetsiz iş yapıldığının göstergesidir” dedi.