İSPANYOL İSİMDEN DESTEK

Darıca Gençlerbirliği Futbol Kulübünün altyapıdan yıldız adayı futbolcuları çıkarmak için faliyete geçirdiği 'O futbolcu sensin' projesi kapsamında ünlü Futbolcu Kiko Lopez Darıca’ya geldi. Kiko Lopez Martinez, Gianfranco Guazzoli, Eric Obidike, proje kapsamındaki yapılan final maçını birlikte izledi. Karşılaşma sonrasında basın toplantısı yapıldı. İspanyol futbol kültürünü dünyaya yaymak gibi bir hedefi olan Lopez, Türkiye'de de projenin Darıca Gençlerbirliği ile hayat bulması için çaba harcayacak. Lopez, profesyonel bir anlaşmadan ziyade, bir fikir birliği içinde çalışma kararı aldıklarının altını çizerek, çok önemli çalışmalar yapacaklarını söyledi.

BİRLİKTE YÜRÜYECEĞİZ

Darıca Gençlerbirliği Başkanı Arif Gülen yaptığı açıklamada, "Sayın Lopez ile bir proje ortaklığı oluşturduk. Birtakım hedefler belirledik ve bu hedeflere birlikte yürüyeceğiz. İspanyol futbolunun olumlu yönlerini Türkiye’ye taşıyıp, tespit ettiğimiz yetenekli gençlerimizi bu futbol kültürü ile harmanlayıp, başarılarına katkı sunacağız. Bu çalışmaların meyvelerini önümüzdeki yıllarda toplamaya başlayacağız." dedi.

ÖNEMLİ BİR BAŞARIDIR

Başkan Gülen, 'O Futbolcu Sensin' projesiyle ilgili olarak, "İlkini gerçekleştirdiğimiz proje hedefine ulaşmıştır. 800 civarında kayıt, 70 civarında futbolcu kardeşimizin katılımı ile yaptığımız projede, 3 oyuncu dikkat çekmiştir. Bu üç oyuncu belki Darıca Gençlerbirliği kadrosunda, belki başka kulüplerin bünyesine dahil olacak yetenektedir. İlk yılda, 3 futbolcunun çıkması da önemli bir başarıdır." diye konuştu.

Spor haberleri için tıklayınız