Zeynep Yalçın Aksan

AK Parti’nin kuruluşun bu yana partinin içerisinde yer alan Zeki Aygün, 2 dönem Kocaeli milletvekilliği görevinde bulundu. Milletvekilliği ile birlikte partisinin en üst organı olan MKYK’da de yer alan Aygün, bu dönem ise milletvekili adayı gösterilmedi. Listede mevcut vekillerden tek aday gösterilmeyen isim olan ve MKYK’ya da giremeyen Zeki Aygün’ün Derince Belediye Başkan aday adayı olacağı öne sürülüyordu.

DAHA ÖNCE KABUL ETMEDİM 

Mart ayında yapılacak yerel seçimleri öncesinde Derince Belediye Başkan aday adaylığıyla ilgili ciddi baskı olduğu öne sürülen Zeki Aygün, tartışmalar son noktayı koydu. Bu süreçte herkesin farklı farklı konuşabileceğini söyleyen eski milletvekili Aygün, “Derince Belediye Başkan aday adaylığı için bana kimsenin geldiği ya da teklif ettiği yok. Bana daha önce belediye başkan adaylığı teklifi gelmişti ancak kabul etmemiştim. O zaman kabul etmediğim bir şeyi bugün kabul etmem mümkün değil” dedi.

BÜYÜKŞEHİR’E AÇIK KAPI 

Büyükşehir Belediye Başkan aday adaylığıyla ilgili ise temkinli konuşan eski vekil Aygün, “Bu tür konuların konuşulması için çok erken. Genel merkez henüz süreci bile başlatmadı. Hal böyle iken bunu konuşmak doğru değil. Ancak benim adımı geçirenlerin gönüllerinden geçen bir temenni olduğunu düşünüyorum. Süreç başladığı zaman hepimiz göreceğiz” diyerek açık kapı bıraktı.