Mimarlar Odası Kocaeli Şubesi 9’uncu Olağan Genel Kurulu, 24 Şubat Cumartesi günü saat 13.00’te Tarihi Taş Bina’da gerçekleştirilecek. Mevcut Başkan Prof. Dr. Kamuran Öztekin yeniden aday olmayacak. Yönetim kurulunda yer alan Füsun Yılmaz Deniz ise oda başkanlığına aday olduğunu açıkladı. Taş Bina’da düzenlenen basın açıklamasında yönetim kurulu adayları da yer aldı. Deniz’i Gebze Temsilcisi Özhan Öztürk ve Sakarya Temsilcisi Sami Kafadar da destekliyor. Açıklamasında Füsun Yılmaz Deniz, “Birlik ve beraberlik içerisinde ekip ruhu ve meslek aşkıyla daha güçlü, etkili ve yetkili bir mimarlar odası için ekip arkadaşlarımızla beraber yönetim kurulu görevine aday olduğumuzu tüm meslektaşlarımıza ve kamuoyuna açıklamaktan onur duyarız” dedi.
MİMARLIK ZOR ZAMANLARDAN GEÇİYOR
Deniz devamında şu ifadelere yer verdi, “Mimarlık mesleği ve ortamı, ülkemizde yaşanan gelişmeler düşünüldüğünde zor zamanlardan geçiyor. Son yıllarda ortaya çıkan inşaat odaklı ekonomik kalkınma çabasının, sektörü niceliği niteliğin önüne koyan kontrolsüz bir kentleşme modeline dönüştürdüğünü görüyoruz. Kentlerde yaşam kalitesi odaklı olması gereken mimari tasarım yaklaşımı, sektörün rant odaklı gelişimine yeniliyor”
ORTAK BİRLİKTELİK SAĞLANMALI
“Her geçen yıl daha da gençleşen örgüt üyelerimizin yarıya yakını son 5 yıl içinde mezun olan mimarlardan oluşuyor. Bu bağlamda ortak bir birlikteliğin sağlanabilmesi için en temel yöntemin üyelerimizle yenilikçi ve zamanın ruhuna uygun yeni bir bağ ve ilişkiler ağı kurmak olduğunun farkındayız. Güçlendireceğimiz dayanışma ile mimarlıkta niteliğin ve beraberinde ekonomik kazanımların artacağı kanaatindeyiz. Birlik ve beraberlik içerisinde ekip ruhu ve meslek aşkıyla daha güçlü, etkili ve yetkili bir mimarlar odası için ekip arkadaşlarımızla beraber yönetim kurulu görevine aday olduğumuzu tüm meslektaşlarımıza ve kamuoyuna açıklamaktan onur duyarız”