FETÖ/PDY silahlı terör örgütünün Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) yapılanmasına yönelik Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde KOM Şube Müdürlüğünce yürütülmekte olan soruşturma kapsamında Kocaeli merkezli toplam 8 ilde operasyon düzenlendi.
ADLİYEYE SEVK EDİLMİŞTİ
Düzenlenen operasyonda 2 albay, 1 yarbay, 5 üsteğmen, 1 teğmen ve 11 astsubay olmak üzere 20 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. 26 Mart’ta düzenlenen operasyonda emniyetteki işlemlerini tamamlanmasının ardından 16 askeri personel ve 1 askeri personelden sorumlu mahrem abi olmak üzere 17 kişi gözaltına alındı. Emniyette işlemleri tamamlanan şüpheliler adliyeye sevk edildi.
12 KİŞİ SERBEST
Daha önceki operasyonlarda firari durumda olan 3 kişi de yakalanırken toplam 19 FETÖ şüphelisi emniyetteki sorgularının ardından Kocaeli Adliyesi'ne sevk edildi. 19 şüpheliden 1 emekli albay, 1 ihraç üsteğmen, 2’si muvazzaf 2’si görevden geçici uzaklaştırılan 4 astsubay ile 1 mahrem abi toplam 7 kişi çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. 1 emekli albay, görevden geçici uzaklaştırılan 1 yarbay, 2’si muvazzaf 1’i görevden geçici uzaklaştırılan 3 üsteğmen ile 5’i muvazzaf 1’i emekli 1’i ihraç 7 astsubay toplam 12 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı