Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy, bir yıl içerisinde ilimizde yapılan uyuşturucu operasyonlarıyla ilgili net sayıları duyurdu. Aksoy’un yazılı yaptığı açıklamada İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı ekiplerin geçtiğimiz yıl içerisinde toplam bin 115 operasyon yapıldığının altı çizildi. Yapılan operasyonlar kapsamında toplam 2 bin 990 kişinin gözaltına alındığı ve 590 kişinin tutuklandığı da belirtildi.

İŞTE ELE GEÇİRİLENLER 

29.06.2017- 05.07.2018 tarihleri arasında yapılan uyuşturucu operasyonlarında toplam; 2 Ton 57 Kg 7 Gr Eroin, 681 Kg 385 Gr Esrar, 3 Kg 714 Gr S. Kannobinoid Maddesi, 10 bin 247 Uyuşturucu hap, 164 Gr. Kokain, 2 Kg 987 Gr Metamfetamin, 28 Gr Afyon Sakızı,  20 bin 204 Kök Kenevir, 426 LT Asetik Anhidrit ele geçirildi.

HERKESİN DESTEĞİNE İHTİYAÇ VAR 

Güvenlik birimleri tarafından alınan tedbirler ile genel anlamda sokaktaki bu faaliyetlerin  ve bu suçu işleyenlerin rahat hareket etmesinin önlendiğini ancak bunun yeterli olmadığını, mutlaka anne ve babaların, öğretmenlerin, okul müdürlerinin, çocuklara ve gençlere sahip çıkarak,  onları uyuşturucu konusunda, zararları konusunda  bilgilendirmesinin önemine değinen vali Aksoy, bu illeti ilimizden ve ülkemizden söküp atabilmemiz için toplumun tüm kesiminin desteğine ihtiyaç duyulduğunu belirtti.