Serhat Güneş
1 Mart'ta seçim yasaklarının kalkması ile birlikte Saadet Partisi İzmit İlçe Karargahı ilçenin bir çok noktasına aday pankartları astı. Fakat bu pankartlar kimi zaman kimliği belirsiz kişiler tarafından yırtıldı. Yaşanan bu olay sonrası Saadet Partisi Karargahları tarafından sert açıklamalar yapıldı.
FAKİR FUKARANIN HARÇLIĞI
Yapılan tüm sağduyu çağrılarına rağmen partilerin afişlerine saldırının önüne geçilemedi. Geçtiğimiz gün Kuruçeşme'de yaşanan bir pankart yırtma olayından sonra Saadet Partisi Kuruçeşme Karargahı ilginç bir harekete imza attı. Yırtılan pankartı tamir eden partililer pankartın üzerine bir de not yazdı. Notun üzerinde, "Lütfen zarar vermeyiniz Bu afişler devlet yardımı almadan fakir fukaranın el harçlıkları ile yardımlaşarak yapılmıştır. Saygılı olalım" notu yazıldı.
ELİMİZDEKİ SON PANKART
Yapılan bu hareketin üzerine Saadet Partisi İzmit Belediye Başkan Adayı Ahmet Özen afişin önüne geçerek foto çekti ve sosyal medya hesabında paylaştı. Özen paylaşımına, "Dediler ki; başkanım. Pankartlarımıza zarar veriyorlar. Elimizdeki son parayla son pankartımızı astık meydana. Bir de not bıraktık tam ortasına.' "Sizin yüreklerinizde ben şunu gördüm ki; güzel kardeşlerim. Pankartlarımızı yırtanlar bizim inancımızı sökemeyecekler. Mahallemin güzel insanları, Kuruçeşme teşkilatımıza kucak dolusu selamlar..."notunu düştü.