AK PARTİ KOCAELİ İL BAŞKANLIĞI İÇİN 5 İSİM

AK Parti Kocaeli İl Başkanı Abdullah Eryarsoy, geçtiğimiz gün il başkanlığından istifa etmişti. İzmit Belediyesi’nin kaybedilmesinin sorumluluğunu üstlenen Eryarsoy'un istifasının ardından yerine gelecek isim ise merak konusu oldu. Eryarsoy'un istifasıyla birlikte il yöneticilerinin de genel merkez tarafından istifaları istenmişti.

GÖRÜŞME GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Genel merkezden gelen ekip, iki gün boyunca milletvekilleri, ilçe başkanları, belediye başkanları ve yöneticiler olmak üzere birçok kişiyle yeni il başkanı kim olmalı diye konuştu. Görüşülen isimlerin ortak kararıyla belirlenen 5 isim, bugün il binasında kısa bir görüşme gerçekleştirdi.

İŞTE O İSİMLER

Görüşme yapan isimler ise Gölcük eski Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, Başiskele eski İlçe Başkanı Şahin Talus, İzmit Belediye Başkan Adayı Sibel Gönül, SKM Başkanı Halit Çokan, İzmit eski İlçe Başkanı Ali Korkmaz.

ERDOĞAN KARAR VERECEK

Görüşmeye giren isimlerden Mehmet Ellibeş'i meclis üyeleri ve Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın'ın istediği öne sürülüyor. Eski başkanı Mehmet Ellibeş'in son kararı genel merkeze bıraktığı öne sürülürken, eski ile başkanı Şahin Talus'un görev istemediği  öne sürülüyor. Yeni il başkanı ile ilgili kurul tarafından hazırlanan rapor Cumhurbaşkanı Erdoğan' a iletilecek ve önümüzdeki hafta son karar verilecek.

AK Parti Kocaeli haberleri için tıklayın