Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından FETÖ/PDY silahlı terör örgütünün Türk Silahlı Kuvvetleri'ndeki yapılanmasına yönelik soruşturma gerçekleştirildi. Örgüte üye olmak suçundan 27 muvassaf 30 askeri personel hakkında gözaltı kararı verildi.

FİRAR OLAN 5 KİŞİ YAKALANDI  

Ayrıca geçtiğimiz günlerde 16 farklı ilde gerçekleştirilen eş zamanlı operasyon sonucunda firar olan 5 kişi yakalandı. Böylece  gözaltına alınan şüpheli sayısı 27'ye yükseldi.

3 KİŞİ İÇİN ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR

Gözaltında tutulan 27 kişiden etkin pişmanlıktan yararlanan 18 kişinin aralarında bulunduğu toplam 20 kişi adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı. Tutuklama talebi ile sevk edilen 7 kişi ise mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Firar olan 3 kişinin yakalama çalışmaları devam ediyor.