ALİ UFUK YAŞAR'DAN AÇIKLAMA
Geçtiğimiz hafta yapılan PETROL-İş Sendikası Genel Başkanlığı seçimlerinde başkan seçilemeyen Kocaeli Şubesi'nin eski başkanı Ali Ufuk Yaşar bugün sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Sessizliğini bozan Yaşar, "Değerli arkadaşlarım bildiğiniz gibi Petrol-İş Sendikamızın 28. olağan genel kurulu sonuçlandı. Öncelikle tüm camiamıza hayırlı olsun. Hizmet için yola çıkmış bir arkadaşınız olarak sendika yöneticiliğimde 25 seneyi doldurdum. Çeyrek asır… Dile kolay. Genç yaşta Tüpraş işyeri temsilciliği ile başlayan bu süreçte neredeyse tüm kademelerinde görev aldım. 20 yılı doldurduğum profesyonel yöneticiliğimde sırasıyla şube başkanı, genel sekreterlik ve genel başkanlık görevlerine beni layık gördünüz. Ben de size layık olmaya çalıştım.
EKİBİM ADAY GÖSTERDİ
Ancak bazı kesimler özellikle sosyal medya üzerinden veya kendi platformlarından kendi dünya görüşüne ait gazetelerinden ve köşe yazarlarıyla acımasızca hak etmediğim itham ve hakaretlerle saldırdılar. Ötekileştirmelere, menfi algı oluşturmalara maruz kaldım. Yılmadım. Yıkılmadım.. Fazlada takılmadım. Bu dönemde her zaman olduğu gibi ekibim dedim... Ben adayım demedim. Ekibim beni aday gösterdi. Kabul ettim. Sonuçta ekipten 2 arkadaşımız merkez yönetimine 1 arkadaş merkez denetimine 1 arkadaş merkez disiplin kuruluna seçildi. Ayrıca benim de olduğum bazı arkadaşlarımız Türk-İş Üst Kurul Delegeliğine seçildi. Bir kez daha tebrik ediyor emeği geçen arkadaşlara teşekkür ediyorum.
ALLAH’A HAVALE EDİYORUM
Değerli dostlarım, hülasa seçim kaybetmemi hayretle karşılayanlara söyleyebileceğim; Mevlana hazretlerinin şu dizeleri her şeyi çok güzel özetliyor…Ey gönül bir sürü dostlarının yanında,elbet düşmanlarında olacak ama imtihan bu ya onca düşman varken, seni dostların vuracak… 57 yaşında öğrendiğim profesyonel olamadığım, amatör ruhu ve duygusallığım dost canlısı olmak bana kaybettirdi. Olsun ben çok iyiyim. Dost gibi görünenler, sahtekarlar, hainler biliyorum ki kaybeder. Bana oy veren, vermese de dürüst davranan herkese tüm Petrol-İş çalışanlarına hakkımı helal ediyorum onlardan da helallik istiyorum. Gerisini Allah a havale ediyorum. Dürüst, arkadaşını satmayan dostlarım, arkadaşlarım hepinize selam olsun" dedi.
Güncel Kocaeli haberleri için tıklayınız