SEKA KAĞIT MÜZESİ KONYA'DA
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Turizm Dairesi Başkanlığı’na bağlı olarak hizmet veren SEKA Kağıt Müzesi, Konya Bilim Festivali’nde yerini aldı. El Yapımı Kağıt Atölyesi ile katılınan festivalde ziyaretçilere kağıdın serüveni anlatıldı. Ayrıca atölyeye katılım sağlayan ziyaretçilere SEKA Kâğıt Müzesi hakkında da bilgiler verildi.
BÜYÜK İLGİ ÇEKTİ
Bu yıl 7.si düzenlenen Konya Bilim Festivali, Konya Bilim Merkezi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirildi. 4-5-6 Ekim tarihlerinde gerçekleştirilen festival, birbirinden farklı atölye ve etkinlikler ile ziyaretçileri bilimle buluşturdu. SEKA Kâğıt Müzesi – El Yapımı Kâğıt ve Baskı atölyesi etkinlikle büyük ilgi çekti
KENDİ KÂĞITLARINI BASTILAR
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı olarak hizmet veren SEKA Kâğıt Müzesi’nin El Yapımı Kâğıt ve Baskı atölyesinde ziyaretçilere, kâğıdın üretim aşamaları tüm detaylarıyla anlatılırken, geri dönüşüm yöntemi ile kendi kâğıtlarını yapma imkânı da verildi. Geri dönüşüm yöntemi ile kendi kâğıtlarını yapan ziyaretçiler daha sonra El Pedallı baskı makinesi ile kendi kâğıtlarına baskı işlemi yaptı.
GÜNDEM HABERLERİ İÇİN TIKLAYIN