Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin hemen ardından beklediğini bulamayan İYİ Parti'de tüm teşkilatların istifası istenmişti. Bu karara uyan İYİ Parti Kocaeli İl Başkanı Serdar Kaman da görevinden istifa etmişti. Kaman'ın ardından İlçe teşkilatlarının da istifa istenmişti.

PARTİLİLER İSTEDİ

Yaklaşık iki haftadır atama bekleyen il teşkilatına henüz atama yapılmadı. Ancak Şanbaz Yıldız isminin üstünde durulduğu öğrenildi. Partideki birçok ismin Yıldız'ın başkanlığını istediği ve baskı yapıldığı ifade edildi. Genel merkezin de bu isteğe olumlu yanıt verdiği ve önümüzdeki iki gün içerisinde Şanbaz Yıldız'ın atamasının yapılacağı öğrenildi.

BÜYÜK HEYECAN YARATTI

Bilindiği gibi Şanbaz Yıldız'ın ismi ilk olarak partinin kuruluş aşamasında da dile getirilmiş ancak bir değişikle kurucu il başkanı olarak Haluk Ulusoy atanmıştı. Şanbaz Yıldız, MHP'den çeşitli görevlerde bulunmuş ancak daha sonra partisiyle yolunu ayırmıştı. Ticaretle uğraşan Yıldız'ın il başkanlığının partide büyük heyecan yarattığı öğrenildi.