2019 yılının mart ayında yapılması planlanan yerel seçimlerle ilgili her gün yeni iddialar ortaya atılmaya başlandı. Bilindiği gibi geçtiğimiz günlerde yerel seçimlerin kasım ayında yapılması gündeme gelmiş ancak hükümet kanadından bunlar yalanlanmıştı. Fakat yine de siyasi kulislerdeki hareketlilik başladı. Belediye başkanlığını düşünen isimler, istişarelerini sürdürüyor. En büyük savaşın yaşanacağı ilçelerin başında da İzmit geliyor.

DOSTLARINA SÖYLEMİŞ 

Bilindiği gibi son iki seçimdir İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, kıl payı oylarla belediye başkanı seçilmişti. Bu seçimler öncesinde ise Doğan’ın İzmit Belediyesi’ni istemediği öne sürülüyor. Kalbinde her daim Kocaeli Büyükşehir Belediyesi olduğu bilinen Doğan, bunun için alt yapı çalışmalarına da şimdiden başlamış. Birçok yakın dostuna siyasete asla ara vermek istemediğini ancak İzmit Belediyesi’ne de aday olmayacağını duyurmuş. Hal böyle olunca da şimdiden iki isim aday adaylığıyla ilgili çalışıyor.

İSTANBUL’DA GÖREVLİ 

Erdoğan Şentürk ve eski belediye başkanı Halil Vehbi Yenice dışında bir ismin daha İzmit Belediye Başkanlığını istediği ortaya çıktı. Bu isim ise Derince eski Belediye Başkanı Dr. Aziz Alemdar. 2009-2014 yılları arasında Derince’de belediye başkanlığında bulunan Alemdar, şansını bir kez daha denemesine rağmen partisinden destek bulamadı. Alemdar yerine Ali Haydar Bulut başkanlık koltuğuna otururken, Aziz Alemdar ise İstanbul Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü bünyesindeki Cibali Sağlık ve Sosyal Güvenlik Merkezi Müdürlüğü’ne atanmıştı.

DERİNCE’Yİ İSTEMİYOR 

Doktor olmasına nedeniyle sağlık alanında hizmetlerini sürdüren Alemdar’ın şimdiden yerel seçimlere hazırlandığı belirtiliyor. Ancak Alemdar’ın arkasında birçok küskün bıraktığı Derince’yi değil İzmit Belediye Başkanlığını istediği kulaktan kulağa ortalıklarda dolaşıyor. Alemdar’ın aralarının çok iyi olduğu ve bir telefon kadar uzağında olan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile bu konuyla ilgili birkaç kez bir araya geldiği de öne sürülüyor. Bakalım Alemdar, bu kez şansını nereden deneyecek, partisi bu sefer kendisine destek verecek mi? 

Aziz Alemdar kimdir?

1969 yılında Trabzon ili Of –Örtülü köyünde dünyaya gelen Aziz Alemdar, tahsil hayatına 1972 yılında ailece yerleştikleri Derince’de başlamıştır. İlköğretim ve lise tahsilini Derince’de tamamlayarak, Anadolu Üniversitesi Tıp Fakültesini kazanmıştır. Tıp doktoru olarak ilk görev yeri; SSK Adapazarı Hastanesi ve Sapanca Dispanseri olmuştur. Bir dönem Sapanca Belediyesi’nin doktorluğunu ve Sapanca Özel Vefa Polikliniği’nin de sahibi ve işletmeciliğini yapan Dr. Alemdar, daha sonraki yıllarda Sağlık Bakanlığı Sapanca Sağlık Ocağı Sorumlu Hekimliği ve Kocaeli Verem Savaş Dispanseri Başhekimliği görevlerinde bulunmuştur.

Sosyal, aktif ve girişimci kişiliğiyle tanınan Dr. Alemdar, profesyonel 2 ve 3. ligde Sakarya Sapanca Spor Yönetim Kurulu Üyeliği ve doktorluğu, Kocaeli Amatör Ligde Derince Belediye Spor Yönetim Kurulu Üyeliği ve Derince Birlik Spor Klüp Başkanlığı yapmıştır. Dr. Alemdar orta derecede almanca ve İngilizce bilmektedir. Evli ve 3 çocuk babasıdır.