Nazım Özgün Erbulan

İLYAS ŞEKER'DEN KOCAELİ AÇIKLAMASI

AK Parti Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde ülkemizin turizmi ile ilgili olarak bir konuşma yaptı. Konuşmada görüşülmekte olan Türkiye Turizm ve Tanıtım Geliştirme Ajansı hakkında açıklamalarda bulunan Şeker, turizm konusunda Kocaeli vurgusunda da bulundu.

‘TURİZME KATKI SAĞLAYACAĞINA İNANIYORUM’

İşte Şeker’in o konuşması: 

“Türkiye 29 milyon buçuk milyar dolar ile 2018 yılı turizm gelirleri açısından ülkeler arasında 14’üncü sırada yerini almaktadır. Ülkemizin 2023 yılı yabancı ziyaretçi hedefi 67.7 milyon toplam ziyaretçi hedefi ise 75 milyon olması amaçlanmıştır. Genel kurulumuzda görüşülmekte olan Türkiye Turizm ve  Tanıtım Geliştirme Ajansı kurulması ile ilgili kanunun yasalaşmasıyla aynı anda dört mevsimin yaşandığı cennet vatan ülkemizin, tanıtımına ve turizmin çeşitlenmesine sağlayacağı katkı ile dünyanın her tarafından turistin gelmesine ve turizme katkı sağlayacağına inanıyorum.

‘İDDİALI BİR KENT HALİNE GELMİŞTİR’

Bacalı sanayinin merkezi seçim bölgem olan Kocaeli, bacasız sanayi dediğimiz turizmde de doğasıyla, deniziyle, ilk çağlara uzanan tarihiyle ve büyükşehir belediyesinin çevreye yaptığı yatırımlarla iddialı bir kent haline gelmiştir. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum.”

Kocaeli siyaset haberleri için tıklayın