Nazım Özgün Erbulan

Edinilen bilgi ve iddialara göre olay İzmit Gündoğdu Mahallesi Boğazova Caddesi Akgüneş Sokakta bulunan Elit Life 1 sitesinde A4 blokta bir dairede gerçekleşti. Akşam saatlerinde Murat Çakas (49) isimli şahıs evde kimse yokken mutfağa gitti. Doğalgaz hortumunu söküp ucuna bahçe borusu ile yere kadar hortumu uzatan şahıs daha önce yere serdiği battaniyenin üzerine uzanıp kafasına geçirdiği poşetten delik açarak içine gaz hortumunu da sokarak müzik dinlemeye devam etti.

YAKINLARI BULDU 

Bir süre sonra eve gelen yakınları içeri girer girmez doğalgaz kokusunu fark ederek mutfağa yönelince Çakas'ı yerde hareketsiz halde buldu. Yakınları hemen 112 acil sağlık ekiplerine haber verirken aynı zamanda camları açarak içerideki gazı boşaltmaya çalıştı. Kısa sürede olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından yapılan kontrollerde Murat Çakas'ın yaşamını yitirdiği tespit edildi.

PSİKOLOJİK SORUNLARI VAR 

Eve gelen Cumhuriyet Savcısı ve polis ekipleri tarafından yapılan inceleme incelemelerin ardından Çakas'ın cenazesi otopsi yapılmak üzere Kocaeli Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. İntihar ederek yaşamına son veren Çakas'ın bir süredir psikolojik sorunları olduğu öğrenildi. Ayrıca Çakas’ın Gebze’de annesi ve kız kardeşi ile yaşadığı, geçici süre için eniştesinin evine geldiği öğrenildi.