Vali Hüseyin Aksoy Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’nu makamında ziyaret etti. Ardından Büyükşehir Belediyesi toplantı salonunda, 15 Temmuz hain darbe girişiminin birinci yıldönümü vesilesiyle gerçekleştirilecek programlara ilişkin basın açıklaması gerçekleştirildi. Büyükşehir Belediyesi’ne gelen Vali Aksoy’u Büyükşehir Genel Sekreteri İlhan Bayram karşıladı.

“BÜYÜK BİR İBRET”

Toplantıda ilk konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu oldu. Karaosmanoğlu konuşmasında 15 Temmuz’un bir milat olduğunun altını çizerek, “15 Temmuz hain bir kalkışmanın yıldönümü. İnsanlık tarihi bu tür ihanetlerle çok karşılaştı. Türk tarihinde de çok miktarda bunlar var. 40 yıl kucağımızda beslenen ve milletin verdiği üniformayı sinsice kullanan güruh Türkiye Cumhuriyeti’ni ele geçirmek için, esir etmek için bu ihanet olayında başta Cumhurbaşkanımızın dirayetiyle sahip çıkıldı. 249 insanımız şehit oldu. 2 bine yakın gazimiz oldu. Bu bizim için büyük bir ibret. Bir daha böyle bir acı olayla karşılaşmamak için çok daha uyanık olmamız gerekiyor. Bunu unutmamalıyız. Ne yapılması gerekiyorsa millet olarak yapmalıyız” dedi.

15 TEMMUZ’DATOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ

“15 Temmuz ve diğer bütün şehitlerimizi minnete anıyorum” diyen Karaosmanoğlu, “Gazilerimize şükranlarımızı sunup onlara sahip çıkacağımızı söylüyorum. Şehitlerimizin aileleri bize emanet. Geride kalanlarını hiçbir zaman yalnız bırakmıyoruz. 15 Temmuz’a kadar tramvayı ücretsiz yapmıştık. Bunu 1 Ağustos’a kadar uzattık. 15 Temmuz günü tüm belediye araçları ücretsiz olacak. Bunu şehitlerimizin hatırına, gazilerimizin onuruna yapıyoruz. 15 Temmuz programlarımıza tüm vatandaşlarımızı davet ediyorum” ifadeleriyle sözlerini noktaladı.

“SORUŞTURMALAR SÜRMEKTE”

Karaosmanoğlu’nun ardından konuşan Vali Hüseyin Aksoy, “Bugün iade-i ziyareti bulunma amacıyla buraya geldim. 15 Temmuz’un yıldönümü vesilesiyle birçok program icra edilecek. 15 Temmuz gecesi milli iradeye karşı darbe teşebbüsü olmuştur. Sayın Cumhurbaşkanımızın çağrısı karşılık buldu ve halk sokaklara inerek demokrasiye sahip çıkmıştır. Milli iradeyi temsil etme yetkisi TBMM’ye aittir. Bu yetkiyi başka gruplar tarafından gasp edilmesine halkımız müsaade etmedi. FETÖ’nün bu tutumu karşılık bulamadı, mağlup oldu. Bütün kurumlarımızda soruşturmalar sürmektedir. Kamu’da ve özel sektörde varsa terör örgütüyle ilgisi olanlar yargı önüne çıkarılmalı. Çalışmalar hassasiyetle sürmekte” dedi.

“NÖBET TUTACAĞIZ”

“Birçok faaliyetimiz olacak” diyen Vali Aksoy, “Milli Savunma Bakanımız Fikri Işık bey de bize katılacaktır. 15 Temmuz’da 249 şehidimiz olmuştur. Bu şehitlerin anısına 249 hatim okunması çalışması yürütülmektedir. Şu anda okunan hatim söz konusu. Buna katkı sunan herkese çok teşekkür ediyoruz. 15 Temmuz’u en iyi şekilde anmak adına 15 Temmuz gecesini Demokrasi Meydanı’nda olacağız. Nöbet tutacağız, demokrasiye sahip çıkacağız. Kocaeli demokrasi nöbetlerinde üzerine düşeni yapmıştı. Kocaeli halkına teşekkür ediyorum” diye konuştu.