Serhat Güneş

AK PARTİ'DE İL YÖNETİM KURULU T

31 Mart Yerel seçimlerinde İzmit Belediyesi’nin kaybedilmesi sonrası AK Parti İl Başkanı Abdullah Eryarsoy ve 49 kişilik il yönetiminin istifası istenmişti. İstifaların ardından AK Parti Kocaeli İl Başkanlığına Recep Tayyip Erdoğan’ın ataması ile Gölcük eski Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş getirilmişti. Ellibeş göreve geldikten sonra teşkilatın nabzını tutarak istişare yolu ile il yönetimini oluşturmaya başladı. Yeni başkan Mehmet Ellibeş, 49 kişiden oluşan il yönetim kurulu üye listesini tamamlayıp genel merkeze gönderdi.

AK PARTİ’DE TOPLANTI

İl yönetim listesinin açıklanması beklenirken bugün sürpriz bir şekilde AK Parti Kocaeli İl Binasında AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta, Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker, İl Başkanı Mehmet Ellibeş ve ilçe başkanlarının katılımı ile bir toplantı yapıldı. Toplantının ana gündem maddesi ise İl Yönetimi listesi ve 23 Haziran İstanbul seçimleri olarak açıklandı.

TOPLANTININ ANA GÜNDEMİ KOCAELİ

Toplantı öncesinde açıklama yapan AK Parti Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı Trabzon Milletvekili Muhammed Balta, “Toplantı İl Başkanımız ile ilgili. İl Başkanımızın atanmasının ardından durum değerlendirmesi yapacağız. İstanbul her zaman gündemimizde ama toplantımızın ana gündemi Kocaeli” dedi.

HAFTA İÇERİSİNDE AÇIKLANACAK

Toplantı öncesi kısa bir açıklama yapan Kocaeli İl Başkanı Mehmet Ellibeş, “İl yönetim listesini genel merkeze gönderdik. Onay bekliyoruz. Hafta içerisinde açıklanmasını bekliyoruz. Süreç fazla uzamayacak” ifadelerini kullandı.