Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Kurban Bayramı tatili nedeniyle karayollarında bir dizi önlem aldıklarını açıkladı. Bayramın 31 Temmuz itibarıyla başladığını ve bazı vatandaşların yaz tatilini bayram tatili ile birleştireceğine dikkati çeken Karaismailoğlu, bu nedenle milyonlarca vatandaşın yollara çıkmasını beklediklerini söyledi. Bakan Karaismailoğlu, İstanbul’da her bayram yaşanan trafik sıkışıklığını önemli ölçüde azaltacak önlemler aldıklarını söyledi.
3 GÜN AÇIK KALACAK
Bu kapsamda Kuzey Marmara Otoyolu Projesi Kurtköy-Akyazı Kesimi Kesim-5 Kocaeli Sevindikli Kavşağı ile Kesim-6 İzmit Doğu Kavşağı arasını trafiğe açacaklarını açıklayan Karaismailoğlu, “Yapılan plana göre; 29 Temmuz Çarşamba gecesi 00:01’den başlayarak Arefe günü dahil bir ve ikinci günlerinde, Kocaeli Sevindikli Kavşağı devamında yer alan acil geçiş noktasından İstanbul’dan Anadolu yönüne seyreden araçlar güney taşıma yolundan kuzey taşıma yoluna, 191’inci kilometrede yer alan acil geçişten de tekrar güney taşıma yoluna aktarılacak.
GEÇİCİ SAĞLANACAK
Böylelikle bayram başlangıcında Kocaeli Sevindikli Kavşağı ile İzmit Doğu Kavşağı arası tek yönde sadece İstanbul-Anadolu yönünde hizmet verecek. Bayramın üçüncü gününde 2 Ağustos gecesi 00.01’den başlayarak 5 Ağustos gecesi saat 24.00’a kadar kuzey taşıma yolundan Anadolu-İstanbul yönünde trafik akışı geçici olarak sağlanacak” diye konuştu.